Djurgårdens segersvit bruten - mållöst i Värnamo

- Vi räcker inte till i sista tredjedelen, säger Djurgårdens Haris Radetinac till Discovery+.

9:25

Avbryt
Försök igen

Se några av chanserna i TV4 Sportens sändning ovan.

Djurgårdens IF, med hela nio raka tävlingssegrar i bagaget, gästade under söndagen IFK Värnamo. Jacob Widell Zetterström bänkades överraskande, liksom Hjalmar Ekdal och Pierre Bengtsson. Noterbart var också att Marcus Danielson gjorde sin första start sedan återkomsten till Blåränderna. I hemmalaget var Robin Tihi avstängd, och ersattes av Hampus Näsström.

Första kvarten präglades av slarv i bortaförsvaret och ett hungrigt Värnamo som satte in en hård press. Närmast 1-0 var Marcus Antonsson, som halkade precis innan han skulle skjuta. Även Dif hade ett mycket bra läge när Gustav Wikheim träffade stolpen.

I matchminut 33 fick Marcus Danielson, som höll sig uppe i offensivt straffområde, ett fritt skottläge men från snäv vinkel - och Vaitsiakhovich kunde plocka ner.

Djurgården tog kommandot under slutkvarten av matchens första hälft, och även Victor Edvardsen fick ett ypperligt läge att ge gästerna ledningen. Första halvlek slutade ändå mållös.

I paus var Marcus Danielson inte helt nöjd med bortalagets första halvlek:

- Vi har lite problem. De överbelastar mellan mittback och ytterback. Där behöver vi kunna stänga till bättre, de får komma ner till kortlinjen för enkelt och slå inlägg, sa Danielson till Discovery+.

Bortalaget hade mycket boll under inledningen av den andra halvleken, men det dröjde till den 64:e matchminuten innan halvlekens riktigt farliga målchans kom. Nyligen inbytte Joel Asoro levererade ett perfekt inlägg från höger som nådde Victor Edvardsen på andra kanten. 26-åringen missade dock grovt och träffade inte ens mål.

Djurgården fortsatte att äga mycket boll, medan Värnamo föll allt längre ner i planen. Men hemmalaget stod pall och kunde hålla säsongens fjärde nolla. Matchen slutade 0-0.

-Vad ska man säga? Vi var sega första 30 minuterna och spelade bra sista kvarten av första halvlek. I andra halvlek hade vi full kontroll och skapade många lägen. Men vi räckte inte till i sista tredjedelen, säger haris Djurgårdens Haris Radetinac till Discovery+.

Han fortsätter:

- Ibland vill det sig inte. Jag tycker att vi skapar tillräckligt, men vi gör inte mål.

Kim Hellberg, tränare i IFK Värnamo, ville ha en trepoängare, men var ändå relativt nöjd med krysset.

- Vi gör en bra insats och är nöjda med det. Det räckte till en poäng och man får ta det, säger han till Discovery+.

Trots missräkningen behåller Djurgården fortsatt sin serieledning i tabellen. Värnamo parkerar på 13:e plats efter att ha spelat ihop 17 poäng på lika många matcher.

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Neto, Larsson, Eriksson, Winsth - Kenndal, Näsström, Magashy - Johansson, Antonsson, Zeljkovic.

Djurgårdens IF: Vasiutin - Johansson, Hien, Danielson, Andersson - Banda, Schüller, Eriksson - Radetinac, Edvardsen, Wikheim.