Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens spelare rasar mot motståndarna: "Han försökte döda mig"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Metta gick in stenhårt i flera dueller och fick bland annat ett rött kort.
Nu rasar Djurgården.
- Han försökte döda mig, säger Albion Ademi till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Albion Ademi och Victor Edvardsen.

FC Metta slutade trea från slutet i den lettiska ligan. Så det var inget bra lag som Djurgården spelade mot på Tele2 Arena. Men det var ett lag som spelade tufft, i många situationer alldeles för tufft.

Djurgården vann med 3-1 och går nu hårt åt motståndarna och domaren.

- Det var onödigt att gå in så där mycket i duellerna. Onödigt att ligga och glidtackla så mycket. Det handlade om att vara smart, att man inte gick in i dueller så att man hade åkt på skador. I en träningsmatch är det onödigt att man ska behöva dela ut röda kort, säger Pierre Bengtsson.

Gjorde det att ni tvekade på att gå in i dueller?

ANNONS
- Jag kom inte i några sådana situationer, men jag hade absolut tvekat. Det är onödigt att riskera något i en träningsmatch.

Albion Ademi håller med:

- Det var ett lag som verkligen tyckte om att sparka ner spelare. Det är farligt. Det enda deras spelare gjorde var ju att sparka på oss, säger Ademi som i slutet av matchen åkte på en rejäl eftersläng så att motståndaren fick rött kort.

- Det var i den sista minuten. Jag petade bollen förbi honom och sprang efter den, jag tror att han ville döda mig. Det gjorde ont och jag är glad att jag inte blev skadad, säger Ademi.

Piotr Johansson berättar att det gällde att vara försiktig och spela smart.

- Man spelade på färre tillslag och undvek att hålla i bollen för länge. För det var många fula och sena tacklingar. Så det blev irriterat och det förstörde matchen, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Jag fick en riktigt ful satsning mot mig i den första halvleken, men han träffade sin lagkamrat, vilket var tur för mig.

Victor Edvardsen gjorde, precis som Pierre Bengtsson och Piotr Johansson, sin första match i Djurgården. Han var också förvånad över motståndarens spelsätt.

- Deras spelare satte ju prägel ganska snabbt med att gå in med dobbarna före, och domaren reagerade ju knappt. Han lät deras spelare fortsätta och markerade inte.

- Det är klart att det blev irritation när deras lag kom hit i en träningsmatch med sulorna i luften.

Sa ni något till domaren eller till deras spelare?
- Vi försökte säga, men deras serie kanske är så här att man går in så hårt hela tiden.

Hur ser du på det röda kortet i slutet av matchen?
- Det är ju idioti.

Publicerad 2022-01-29 kl 17:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto