Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Faraj skrev på för AIK - blev sedan Degerfors-hjälte: "Skumt - men dubbel njutning"

Allsvenskan

MALMÖ. Omar Faraj blev klar för AIK samtidigt som Degerfors kämpade för allsvensk överlevnad.
Efter att Degerfors säkrat kontraktet ser 20-åringen tillbaka på den udda situationen.
- Jag tror att jag firar det här nu - efter det får jag smälta att jag har skrivit på, säger Faraj till Fotbollskanalen.  

4:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Omar Faraj i spelaren ovan.

Det var knappt två veckor sedan som Omar Faraj skrev på ett kontrakt med AIK som gäller från och med nästa säsong. Degerfors ifrågasatte tajmingen för offentliggörandet, men kunde inget göra eftersom anfallaren bara var inlånad från spanska Levante.  

Det slutade lyckligt både för Degerfors och Faraj. I gårdagens allsvenska slutomgång tog först Malmö FF ledningen mot Degerfors, och bara minuter senare fick Faraj se Johan Dahlin rädda hans friläge. I det läget var Värmlandslaget nere på kvalplats eftersom Varbergs Bois ledde mot Sirius.  

Faraj kom dock tillbaka och nickade in sitt fjärde mål i sin 16:e match sedan utlåningen. Den andra halvleken slutade också 1-1, och Degerfors säkrade kontraktet tack vare bättre målskillnad gentemot Varberg.  

ANNONS

Faraj säger att han är “otroligt tacksam” för tiden i Degerfors, och berättar om den senaste tidens händelser:  

- De här sista veckorna har jag inte fått känna glädjen över att ha skrivit på för en annan klubb, för jag har inte brytt mig om att ha skrivit på. Jag ville respektera Degerfors. Det har varit som att jag inte gjort det, fast jag gjort det. Det är skumt att säga så. Jag tror att jag firar det här nu, mår bra den här veckan - efter det får jag smälta att jag har skrivit på och njuta av det nya kontraktet, säger Omar Faraj.

Han fortsätter:

- Jag har inte njutit än. Jag åt bara en middag snabbt med familjen efter att jag sajnat, sedan kom jag tillbaka. Jag får verkligen njuta av att ha skrivit på för AIK också. Det är dubbel njutning, att hålla sig kvar med Degerfors och skriva på för AIK. Det är otroligt.

ANNONS

Fyra mål - är det ungefär det du väntade dig. eller har du presenterat dig?  
- Nja, jag känner inte att jag har presenterat mig. Kanske i andra aspekter, fast inte med målen. Jag känner att jag kunde gjort många fler mål. I dag (läs i går) hade jag kunnat göra två, jag har ett friläge mot målvakten. Man kan alltid kolla på det dåliga också. Men jag har en hel försäsong att jobba upp de dåliga sakerna och så får jag hoppas på att göra en bättre säsong nästa år.  

Hur många mål blir det i AIK-tröjan 2023? 
- Förhoppningsvis många! Jag vill inte chansa just nu. Jag får ta försäsongen och kolla därifrån. 

Omar Faraj är fostrad i BP och hann debutera i La Liga innan utlåningen till Degerfors.  

Publicerad 2022-11-07 kl 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto