FEM SPANINGAR: "Sitter Billborn säkert i Hammarby?"

STOCKHOLM. Hammarby och Falkenberg delade på poängen under onsdagen.
Här är Fotbollskanalens Fredrik Anderssons fem spaningar från matchen.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Blekt och fantasilöst Bajen första 45…
Första 45 från Hammarby kändes… väldigt uddlöst. Det saknades löpningar, det saknades initiativ och - framför allt - det saknades avslut på mål. Bajen noterades för noll avslut på mål under första halvlek och någon direkt farlighet bjöd de inte på heller. Imad Khalili var själv inne på det i halvtidsintervjun. ”Inte bra alls, ingen fantasi, ingen rytm i anfallsspelet”, sa han. Det märktes.

…men helt annat efter kvitteringen i andra
72 minuter tog det. Sen vaknade Hammarby till liv och det skulle krävas en kvittering för att de skulle göra det. Precis som i första halvlek var det många felbeslut och felpassningar i hemmalaget även inledningsvis av andra 45. Men när kvitteringen väl kom, 20 minuter får slutet, då vaknade de grönvita till. Ordentligt. De skapade chanser, de slet för varandra och de spelade fotboll. Kreativiteten var tillbaka. Frågan är varför de inte spelade - och tog i - så från början av matchen? Då hade slutresultatet blivit annorlunda.

Ludwigsons lungor
Gustav Ludwigson fick under början av säsongen inte chansen från start i Hammarby - det har han fått under senare tid. Om anfallaren har tagit chansen? Det har han. Ludwigsons lungor är otroliga. Anfallaren löper på allt - även det som han själv inte tror på. En armbåge från Tobias Karlsson stoppade honom från att löpa sig fri i första halvlek, annars hade han haft ett superläge. Ludwigson fortsatte med sitt slit i andra. Efter halva andra 45 löpte han sig på nytt fri, men avslutet räddades av Johan Brattberg i målet. Kort därpå däremot kom kvitteringen - och då var Ludwigson återigen inblandad, då han svarade för framspelningen till Alexander Kacaniklic som hittade nätmaskorna. Topp tre seriens bästa lungor på Ludwigson?

Rekordtidig varning för maskning?
Att målvakter drar på sig en varning i slutminuterna för maskning för att fördröja spelet är inget ovanligt. Men att dra på sig en varning för maskning vid ställningen 0-0, efter 15 minuters spel, är desto ovanligare. Men det var precis vad som hände i kväll för gästernas målvakt Viktor Noring. FFF-målvakten fick en tillsägelse av domare Kristoffer Karlsson redan efter åtta minuters spel - sju minuter senare tröttnade Karlsson och gav Noring gult kort för just maskning.

Sitter Billborn säkert?
Darijan Bojanic nämnde det innan avspark - Imad Khalili i paus. Självförtroendet. De pratade om självförtroendet, att det saknades. Och det märktes fram till matchminut 72 då kvitteringen kom. Därefter fick hemmalaget fart på maskineriet. Ordentligt. Men för sent. Falkenberg stod emot och fick med sig en poäng. Hammarby är nu elva poäng bakom Malmö FF som toppar tabellen och snart är halva serien spelad. Var ska det sluta? Sitter Stefan Billborn säkert? Finns det förtroende för honom? Förväntningarna i Hammarby - och de andra Stockholmslagen - är stora. I AIK fick Rikard Norling lämna efter en svag inledning, går Billborn samma öde till mötes eller hur tänker klubben? Hur tänker Billborn själv? För att vara med och slåss om guldet måste spelet vara mycket bättre än i dag.

Publicerad 2020-08-05 kl 21:05