Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson om förtroendet för Billborn: "Stefan sitter säkert"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Jesper Jansson är besviken över Hammarbys allsvenska säsong.
Men Stefan Billborn sitter säkert.
- Vi försöker lösa saker och ting som ett team, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

1-1 mot Falkenberg gör att Hammarby halkar efter ännu mer på de lag som placerar sig i toppen av allsvenskan. Bajen är, efter onsdagens poängtapp, nu elva poäng bakom Malmö FF som toppar tabellen.

- Starten är en missräkning, om vi ens kan kalla det start. Vad är det nu? Omgång 13?, säger sportchefen Jesper Jansson.

- Jag ska erkänna att vi famlar lite i mörkret och har gjort det under en längre tid. Dels tror jag att vi försöker hitta tillbaka där vi var förra året. Vi har insett att vi måste blicka framåt, vi försöker hitta nycklar men vi famlar lite, det är vi fullt medvetna om.

Var kommer Hammarby ta vägen den här säsongen?

ANNONS
- Vi har vår långsiktiga plan. Det är ett väldigt speciellt år men efter 13 omgångar kan vi inte skydda oss. Det är andra klubbar som hade lite problem i början men som har hittat rätt, det ska vi inte skylla på. Men jag känner en frustration över vilka knappar vi ska trycka på och vilka lösningar vi ska hitta.

Hur ser förtroendet för Stefan Billborn ut?
- Vi har hela tiden, sedan jag kom in, sagt att vi är klubbstyrda. Vi vill bygga ett lag på planen och ett lag utanför planen, vi tittar hela tiden på att lösa saker och ting tillsammans. Nya spelare och frågor om tränaren är väl de snabbaste lösningarna när det går lite tungt - men i Hammarby är vi inne i ett långsiktigt projekt som hackar lite nu.

- Vi försöker lösa saker och ting som ett team. Det är ett långsiktigt projekt. Och så ska vi jobba framåt.

ANNONS

Så Stefan sitter säkert.
- Ja det gör han. Vi jobbar dagligen för att hittar nycklar för att lösa detta. Fotbollen är ofta jävligt personfixerad, man letar syndabockar. Man ska snabbt byta ut tränare, spelare och sportchefer. Vi försöker ta beslut och jobba tillsammans.

Hammarby ställs härnäst mot Djurgården.

Publicerad 2020-08-05 kl 22:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto