Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: "Svårt att bänka Bergvall mot AIK"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Häcken med 1-0.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Planen var att ta bort duon - det blev avgörande
Lucas Bergvall och Rasmus Schüller hade tydliga direktiv. Bergvall skulle ligga tätt på Samuel Gustafson och Schüller på Mikkel Rygaard. Det var det viktigaste för Djurgården när Häcken skulle försöka bygga anfall. Bortalagets tredje centrala mittfältare, Romeo Amane, var inte lika viktig men Hampus Finndell blev den som skulle fånga upp honom. Så Djurgården spelade man-man för att få bort Häckens nyckelspelare Gustafson och Rygaard. Man låg tätt och det var hårt, ibland över gränsen. Det lyckades bra. Bergvall och Schüller gjorde ett jättejobb i defensiven och tog bort Häcken-duon. I halvtid stod Rygaard och var ur balans och klagade på domaren. Häckens backar fick därmed en jobbigare match än vanligt och hade inte Gustafson och Rygaard att slå upp bollen på. Då blev det stressigare och en del individuella misstag av försvararna när de hade bollen och blev satta under press.

Annons

Inte bara det som Bergvall var bra på
Lucas Bergvall var inte bara bra i defensiven. Han var även vass i offensiven. 17-årigen visade upp fin spelförståelse och bra touch och han blev bara bättre och bättre ju längre matchen gick - och det mot ett allsvenskt toppmotstånd. Bergvall var en av planens bästa, om inte den bästa, och efter den här insatsen blir det svårt att sätta honom på bänken i söndagens derby mot AIK.

Tuffa domslut för Häcken
Häckens första halvlek var inte bra och man hade svårt med Djurgårdens man-man-försvar och svårt att spela sig ur pressen. Men man var bättre när andra halvlek var igång. Bolltempot var snabbare, mittfältarna var rörligare och plötsligt lyckades man flera gånger spela sig ur Djurgårdens press - och vid några tillfällen hettade det till ordentligt, som efter 55 minuter när Lars Olden Larsen tvingade Jacob Widell Zetterström till en jätteräddning. När Häcken hade spelat upp sig så fick Djurgården en straff. Den var väldigt oerhört tveksam och det såg ut som att Valgeir Lunddal Fridriksson fick bollen på bröstet och inte på armen. Oerhört tungt för Häcken att återigen åka på ett domslut som var tveksamt och som avgjorde en toppmatch. Vi minns förra omgången mot Malmö FF med bollen och mållinjen. Det går att förstå Häckens frustration och ilska.

Annons

Kan önska mer av Djurgårdens anfallstrio
Mittfältarna gjorde sitt och vann duell efter duell. Men trion längre fram kunde ha gjort mer. Oliver Berg var ibland fin och det såg enkelt ut när han spelade runt till sina lagkamrater. Men när det närmade sig straffområdet så hettade det inte riktigt till. Yttrarna Gustav Wikheim och Haris Radetinac gjorde bra arbetsinsatser men även där skapades det lite för lite.

Två som är värda beröm
Efter att ha varit skadad och missat sju matcher så var Jacob Widell Zetterström tillbaka i målet. Och var avgörande. Efter 55 minuter gjorde han en riktigt svettig räddning på Lars Olden Larsens nick. En annan som är värd att få beröm är Piotr Johansson. Det här var nog hans bästa insats i år. Han stängde till och det var flera gånger som han läste spelet och bröt Häcken-passningar.

Annons
Publicerad 2023-05-24 kl 21:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto