Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbolls-Sveriges dom: Elfsborg vinner - Gefle och Norrköping åker ur

Elfsborg kommer vinna SM-guld. Det tror de allsvenska tränarna - och en majoritet av de närvarande på den allsvenska upptaktsträffen.

Nio av sexton allsvenska tränare tippade i dag Elfsborg som Allsvenskans slutsegrare. Enligt de mentometer-undersökningar som gjordes på den allsvenska upptaktsträffen i Malmö i dag är Fotbolls-Sverige enigt med tränarna.

- Jag tror att Elfsborg joggar hem det, sa AIK-tränaren Andreas Alm.

31,9 procent av de närvarande tryckte på Elfsborgsknappen när frågan om SM-guldet ställdes. Helsingborg fick 28,4 procent av rösterna, och Malmö 21,6. Långt bakom de tre storfavoriterna kom IFK Göteborg som fyra och Örebro som femma.

- Vi tar det. Min vision är att vi lyfter den där i början av november på Borås Arena, sa Elfsborgs tränare Magnus Haglund, och menade Lennart Johanssons pokal.

Peter Gerhardsson i Häcken vill gärna slå Elfsborg i premiären, men tror att Boråslaget står som vinnare i slutet av säsongen.

- Efter en tung förlust i första matchen får Elfsborg ihop det och vinner, sa han.

Conny Karlsson antydde dock det som många nog tänker, att Elfsborg ofta är favorit men sällan lyckas gå hela vägen. På frågan om vilket lag som är favorit svarade Karlsson:

- Det är alltid Elfsborg.

När de närvarande röstade om vilka lag som åker ur fick Gefle flest röster, 35,9 procent. Näst flest fick IFK Norrköping, 25,4. Sedan var det ett litet gap ned till Gais som fick 11,6 procent. Nykomlingen Syrianska tippades bara femte sämst.

Publicerad 2011-03-21 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons