Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mild osäker på hur länge han fortsätter: "Ferguson är ett undantag"

MALMÖ. Håkan Mild är inne på sjätte året som sportchef i Blåvitt.
Ett krävande jobb:
- Ser man nyktert på det måste man gå vidare, säger han till fotbollskanalen.se.

Hösten 2005 klev Håkan Mild av fotbollsplanen och klev direkt in i rollen som sportchef. Därefter har det varit hårt jobb i över fem i ledningen för IFK Göteborg.

- Hur länge jag orkar? Ja, det vet jag inte.

Ser du slutet?

- Jo, det gör jag. Men jag vet inte om det är om en kvart, om ett år eller två. Jag vill inte sätta en tid.

Den förre Blåvitt-mittfältaren är lika energisk som sportchef som han var på planen, och bara det har varit en resa:

- När jag tog jobbet var jag naiv och grön och trodde att jag kunde förändra en massa bitar snabbare än vad det går. Det handlar ibland om taktik, politik och tålamod och det är jag inte bra på, säger han.

- Jag vill oerhört mycket och det är inte säkert att alla vill lika mycket. Jag kan vilja för mycket ibland.

Håkan Mild är kluven till jobbet:

- Ja, det är inspirerande med tävlingen och att vara bäst, men det äter en ibland och en massa människor har en massa åsikter om jobbet. Det gäller att lära sig att sålla. Om du är i IFK så ska man vara i toppen hela tiden.

Han är så slipad av årens umgänge med medier att han vill undvika rubriker om att han ser slutet eller att han kan lägga ner jobbet:

- Jag vill inte sätta en tid men ser man nyktert på det så måste man gå vidare, det tror jag är nyttigt också. Särskilt om man håller på med elitidrott, då får man byta. En sådan som Ferguson är ett undantag, och även Wenger som orkar hålla på så länge.

Vad ska du då göra?

- Det är viktigt att gå till något och inte från något. Men i så fall handlar det om att gå in i en del av de affärer där jag är med men inte jobbar, som glassföretaget Lejonen och Björnen och en bar och restaurang i Trollhättan.

Inför 2011 tror Håkan Mild att Blåvitt ska klara av att lyfta sig jämfört med fjolårets fiasko om man ser till de föregående årens resultat:

- Vi har en stor revanschlust och sedan har vi fått träna mycket mer ihop och har sluppit skador. Vi har en bra trupp och är mer enade i dag, säger han.

- Många av dem som är med i truppen hade inte varit med om att publiken buade eller att sådana som du är kritisk och det fick de uppleva i fjol. Det har varit en lärdom för dem, och att ha varit med om det ger bäst erfarenhet.

Publicerad 2011-03-22 kl 10:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons