Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Frågetecknet inför avspark: Jeahze saknades på planen - värmde upp i gymmet

Allsvenskan

STOCKHOLM. Mohanad Jeahze började på bänken mot Gif Sundsvall.
Men inför matchen värmde Bajen-backen upp i gymmet.
- Det är ett beslut som lagledningen tog, bekräftar Love Gustafsson, kommunikationsansvarig i Hammarby, för Fotbollskanalen.
- Vi får ta hänsyn till reaktioner, säger sportchef Jesper Jansson till Discovery+.

Foto: Bildbyrån/Discovery+.

Se höjdpunkterna från Hammarby IF-Gif Sundsvall i spelaren ovan.

Turkiska storklubben Besiktas uppgavs förra veckan ha lagt ett bud på Mohanad Jeahze. Enligt Aftonbladet vägrade vänsterbacken senare att spela bortamatchen mot Varbergs Bois för att tvinga fram en flytt från Hammarby - vilket fick Bajen att agera.

Grönvitt tog då beslutet att plocka ur Jeahze från den gemensamma träningen på grund av att "diskussioner fördes om spelarens framtid i klubben". Nyligen kom dock beskedet 25-åringen åter är tillgänglig för spel igen då flytten utomlands aldrig blev av.

På söndagseftermiddagen tar Hammarby emot Gif Sundsvall på Tele2 Arena och då inleder Mohanad Jeahze på bänken. När Bajen-spelarna i sedvanlig ordning vandrade ut på planen för att värma upp, dryga halvtimmen före avspark, saknades Jeahze.

ANNONS

Enligt Discovery+ värmde 25-åringen i stället upp i omklädningsrummet. Love Gustafsson, kommunikationsansvarig i Hammarby, bekräftar för Fotbollskanalen att Mohanad Jeahze värmde upp i gymmet.

- Det är ett beslut som lagledningen tog. Men nu när matchen är igång finns han med på bänken, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Sportchef Jesper Jansson gästade Discoverys sändning inför avspark.

- Han är med och sitter på bänken. Vi får känna av situationen. Vi har en match att spela och vi ska väl snacka fotboll här nu? säger Jansson, men får en följdfråga om varför Jeahze inte värmer upp på planen:

- Vi får ta hänsyn till reaktioner. Men för oss är det utagerat och vi har en match att fokusera på.

Jansson menade att Hammarby kan komma att behövda skydda Jeahze mot eventuella reaktioner från supporterhåll.

ANNONS

- Vi får se vad som händer. Men för oss… Vi sköter det internt och jag tycker att vi ska blicka framåt. Mohanad är kvar i truppen och det är inga problem, säger Jansson.

Hur ser du på reaktionerna från hans sida?
- Vad ska jag säga? Alla spelare har drömmar. Fotbollen har blivit en bransch med väldigt många intressen, som många av er inte vet om. Det påverkar spelarna. Klubbarna måste stå starka. Det finns kontrakt att förhålla sig till. Allting är utrett.

Dyker Jeahze upp i dag?
- Det är utagerat från vår sida. Han är tillbaka i träning. Det är inga problem. Vi hoppas att vi som klubb får sköta arbetsgivar- och arbetstagarrelationerna. Det behöver vi ingen hjälp med.

Mohanad Jeahze tog sedan plats på avbytarbänken inför avspark. I en intervju med Discovery+ berättade huvudtränare Marti Cifuentes att spelarna som börjar på bänken själva får välja var de vill värma upp.

ANNONS

Efteråt berättar Bajen-stjärnan själv om beslutet:- Klubben kom med idén, för att det inte ska bli så stökigt, att jag gör uppvärmningen där nere (i gymmet) och jag tyckte att det var en bra idé. Så jag gick med på det, förklarar han för Discovery+.

Publicerad 2022-08-07 kl 14:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto