Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Goitom besviken - riskerar att missa FFF-mötet: "Ska göra allt jag kan"

Allsvenskan

SOLNA. Henok Goitom skadade sig mot Östersund.
Därmed kan han nu missa nästa krismöte med Falkenberg. 
- Jag ska göra allt jag kan fredag-lördag, säger AIK-kaptenen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren.

AIK föll på torsdagen för tredje matchen i följd, den här gången mot Östersunds FK hemma på Friends Arena. Därmed har AIK nu sju raka matcher utan seger i allsvenskan.

AIK-kaptenen Henok Goitom spelade från start mot ÖFK, men tvingades kliva av i halvtid med anledning av en lårkaka. Han är nu osäker mot Falkenberg borta på söndag i allsvenskan,

- Så som situationen är vill man inte ge upp på en gång, även om det hade varit smartare att göra det. Men i halvtid insåg man att det inte gick, säger Goitom.

- Jag hoppas jag är tillbaka. Jag ska försöka göra allt jag kan fredag, lördag, fortsätter han.

Goitom menar vidare att AIK:s tabelläge är allvarligt.

ANNONS

- Det är inte som att vi inte inser allvaret nu. Vi har insett det tidigare och försöker vara lösningsorienterade. Det är möte här och möte där, man går runt och pratar med de äldre spelarna. Vi försöker fortfarande hitta den här lösningen. Det viktigaste är att vi inte slutar tro på oss själva. Då finns det i sådana fall inte mer att ta av, säger lagkaptenen och fortsätter:

- Situationen var allvarlig för några omgångar sedan. Om vi hade börjat inse det i den 23:e eller 24:e omgången, så hade det varit kört. Är det något truppen har, så är det att se situationen innan den blir allvarlig. Vi har hela tiden försökt vara lösningsorienterade och hela tiden försökt att inte tappa tron, både på varandra och oss själva. Sedan fick vi en snyting mot Mjällby och det blev ännu svårare. Nu blir det dubbelt så svårt, men om man inte tror på sig själv, vem ska då tro på dig? Den här världen kommer inte ge dig det. Du ska göra det själv, eller tillsammans med laget. Förhoppningsvis får vi ett bra resultat på söndag och sedan är det match vecka efter vecka.

ANNONS

- Då kan Bartosz (Grzelak, huvudtränare i AIK) också få ut sitt sätt som han vill spela. Det har mest varit video, någon träning här och där. Det är inte mycket han har kunnat jobba med. Efter söndag blir matchschemat som året ska vara, så då kan Bartosz träna in oss på det sättet som han vill. Då får vi också tillbaka fräscha spelare och spelare som varit avstängda. Om du kollar nu, så är det jag och Felix, som går av, samtidigt som Pertan fick rätt kort. Då har vi två, tre borta nästa match. Det är det som sker nu hela tiden och det är svårt att förklara.

Hur får ni spelare, som inte presterar max, att höja sig?
- Vi har förklarat för spelare hur bra de är. Det finns spelare i laget som är väldigt bra och bortsett från den här säsongen hade de hamnat på en topp-10-lista över bra spelare i allsvenskan. Men självförtroendet finns inte. Man försöker bara få dem att förstå varför de är här och få dem att komma ihåg att de var bra en gång i tiden, även om de inte är dåliga nu. Det är självförtroendet, man får bollen och i stället för att vända upp, så spelar man kanske tillbaka bollen. Baklängesmålen känns nu mer än vad de gjorde förut.

ANNONS
Publicerad 2020-08-13 kl 21:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto