Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK-stjärnan: "Går inte att komma längre ner än så här"

Allsvenskan

SOLNA. AIK har tre raka förluster i allsvenskan.
Efter 0-1 mot ÖFK var Nabil Bahoui rejält besviken.
- Det går inte att komma längre ner än så här, säger AIK-stjärnan.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från AIK-ÖFK i spelaren.

AIK föll under torsdagskvällen med 1-0 hemma mot Östersunds FK och har därmed nu sju raka matcher utan seger i allsvenskan. AIK är dessutom på kvalplats och i klubbens mest krisartade situation sedan 2010, då laget också tampades på nedre halvan av tabellen.

Nabil Bahoui är nu inne på att flera spelare i laget måste höja sig.

- Jag tycker att man kanske måste påminna varandra om varför man är i AIK. Man är i AIK för att man är bra och då måste man bidra med det man är bra på. Jag tror att vi tappat lite där. Om man gör det man är bra på har man procent här och procent där. Någonstans får man till det då. Vi har tappat lite självförtroende, säger Bahoui och fortsätter:

ANNONS

- Men det som är positivt är vi har en ny tränare som varit här i runt två veckor. Han har ett spelsystem som är väldigt enkelt att förstå och det kanske inte klickar samma dag. Det har gått en och en halv vecka. Jag ser vad som är positivt, men fortfarande är det omställningar och om vi får två omställningar och ett blir mål i varje match, så är det tufft.

- Det har gått tre matcher nu och alla tre matcher har vi fått en kontring mot oss första 20, och det har blivit mål. Det är inte att de missar eller något, när man har de marginalerna emot sig måste man vara extra påkopplad. Och där måste vi kämpa lite.  

AIK skapade samtidigt inte särskilt många målchanser. Bahoui hade ett farligt avslut strax före halvtid, medan Bilal Hussein hotade med ett vasst avslut i slutminuterna. Mycket fler farliga lägen än så hade inte hemmalaget. Bahoui är ändå inne på att AIK först och främst måste vässa försvarsspelet vid omställningar från motståndarlagen.

ANNONS

- Om vi håller nollan kommer vi, förr eller senare, få en eller två chanser. Så var det 2018, vi höll nollan och sedan kom det ett mål. Men när man är i uppförsbacke, så sätter det sig mentalt, då vi är i den sitsen som vi är i. Det är många halvchanser och där måste vi höja oss, men det som oroar lite är när vi släpper till omställningar och det blir mål nästan varje gång. I varje fall känns det så.

Bahoui menar att AIK uppträder stressat på planen.

- Absolut, det är stress. Alla vet vad vi kan och vi är inte där just nu. Det är såklart att vissa blir stressade. Alla vill göra sitt bästa och det är tufft. Man känner lite stress, då vi vet vad vi kan, men utan att få ut det.

Han fortsätter:

- Men vi har en plan, en ny tränare sedan en och en halv vecka och jag tror inte att det sker en förändring samma dag. Vi har tagit små steg och det har gått framåt, lite grann, lite grann, lite grann. Vi sa att vi skulle vinna oavsett hur spelet såg ut, men det gjorde vi inte. Vi får kolla upp vad vi har gjort och inte gjort. Det går inte att komma längre ner än så här. Nu finns det bara en väg kvar och det är upp.

ANNONS

Bahoui har inte tänkt på hur det skulle vara att åka ur allsvenskan.

- Jag har aldrig tänkt så långt. Du får fråga mig om det händer.

Ser du en vändning framför dig?
- Om vi får en vinst tror jag att vi kan få luft under vingarna. Vi vet vad vi går för. Vi har ändrat från ultra-defensivt till ultra-offensivt och nu är vi någonstans mittemellan. Det är en stor omställning för vissa, då vi blivit vana med fembackslinje i nästan sex-sju år, och nu är det fyrbackslinje. Det kanske tar lite tid, det har gått en och en halv vecka. Men vi är i AIK av en anledning och det är dags att visa det.

AIK ställs härnäst på söndag mot jumbon Falkenbergs FF på bortaplan i allsvenskan. Därefter väntar ett nytt bottenmöte med Helsingborgs IF en vecka senare på Friends Arena.

Publicerad 2020-08-13 kl 23:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto