Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Goitom om kritiken från egna fansen: "Man ska alltid bara lita på personerna som vill en väl"

SOLNA. Henok Goitom har fått en del kritik under säsongen.
Men mot IFK Göteborg slog han till med ett drömmål och är nu lagets bäste målskytt.
- Jag är ingen robot. Jag är en människa. Och det är klart att ett sådant här mål ger extra boost, säger han.

Henok Goitom har gjort 73 mål på 172 allsvenskan matcher för AIK. Nu har hunnit bli 36 år, och det känns i kroppen. Inte minst på grund av coronakrisen som har gjort att spelschemat har blivit tufft med många täta matcher.

När laget gick dåligt och kämpade i botten så hade också Goitom svårt att hitta rätt. Något som gjorde att han fick en del kritik från en del av egna fansen.

- I slutändan är det nära och kära som är viktigast i livet. Om du vill vara nära mig: inga problem. Om du inte vill det: då är det du som har avtagit det beslutet, inte jag. Man ska alltid bara lita på personerna som vill en väl. Cirkeln är väldigt liten. Det är de enda du kan lita på, säger Goitom efter 2-0-segern mot IFK Göteborg.

ANNONS

Det var just Goitom som avgjorde matchen. I andra halvlek fick han bollen felvänd en bit utanför motståndarens straffområde, vände upp och klippte till. Bollen gick stenhårt upp i det högra krysset.

- Jag kände direkt att det var en bra träff. Kul att göra ett sådant drömmål när man är så gammal. Det blir en bonus, säger han.

Efter slutsignalen var AIK:s tränare Bartosz Grzelak snabb med att hylla Goitom.

- Det var ett fantastiskt mål. Jag är så glad att han får göra det. Han har fått en del kritik. Men han har gjort mycket för AIK. När situationen var tung så stod han upp och spelade hela tiden trots att kroppen inte alltid var fräsch, sa Grzelak.

Goitom blir glad när han får höra vad hans tränare sagt, och utvecklar själv:

- Matchschemat som vi började med i juni var tajt och dessutom har vi haft en del skadade spelare. Det gjorde att jag behövde ta ett beslut om att antingen tänker jag på mig själv och säger att jag behöver vila i två matcher, eller så har jag ett ansvar för klubbmärket som jag har på tröjan, och det kommer nog inte se så bra ut. Men jag är 36 år och det här utanför planen, det spelar inte så stor roll. Det viktigaste för mig är mitt uppdrag som AIK-spelare. Så allt det här snacket utanför studsar bara tillbaka. Det känns som att folk runt om mig har mer stress än vad jag har med det där, säger Goitom och fortsätter:

ANNONS

- Jag har hela tiden känt av att så fort spelschemat blir lite glesare, så fort man kommer tillbaka där man tidigare har varit, då vet jag att jag ändå kan springa på allt som jag tänker på. De senaste matcherna har det känts så, att när det kommer ett läge så kan jag springa i de ytorna som jag vill. Man blir inte så baktung och det är inga konstigheter. Ska du spela varje match som 36-åring, åtta matcher på fjorton dagar, eller vad det är, då kommer kroppen att ta stryk, och det kommer att behöva ta två eller tre veckor efter det för att komma tillbaka. Men nu känns det bra i kroppen.

Vissa mål betyder mer än andra - var det här ett sådant?
- Vissa mål i rätt läge kan göra att allt annat bara flyter på. Så är det. Och jag är ingen robot. Jag är en människa. Och det är klart att när man göra ett sådant här mål så är det klart att det ger extra boost, även om man vet att peta in bollen och göra 2-0 i dag kontra att göra det så som jag gjorde, det är samma värde i tabellen och så vidare. Men i hjärnan så är det lite mer boost i så som det var nu. Det är bra för framtiden.

ANNONS
Publicerad 2020-10-19 kl 09:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto