Häcken vann cuppremiären mot Östersund efter drömmål

GÖTEBORG. BK Häcken gick segrande ur cuppremiären mot Östersund.
Detta sedan Abdulrazaq Ishaq stått för ett drömmål till slutresultatet 2-0.
- Det var vackert för mig - och alla var glada för min skull, säger Ishaq.

3:20

Avbryt
Försök igen

BK Häcken och Östersunds FK drabbade samman i Svenska cupens första gruppspelsomgång. Då tog Hisingslaget årets första seger.

Häcken-förvärvet Julius Lindberg låg bakom matchens första målchans efter bara några få minuter, men Ali Youssefs avslut blev alldeles för löst och Andrew Mills kunde göra en enkel räddning.

Det skulle sedan dröja hela vägen till minut 37 innan nästa stora målchans dök upp. Då var det gästande Östersund som kom till ett kalasläge. Men Mykola Musolitins avslut på Sebastian Karlsson Grachs föredömliga förarbete smet just utanför den bortre stolpen.

Mikkel Rygaard fick sedan ett vasst läge just före paus, men bollen ville inte in och lagen fick nöja sig med 0-0 i halvtid.

Det skulle däremot inte dröja många minuter in på den andra halvleken innan målnollan kunde spräckas. Efter en djupledsboll från Julius Lindberg var Ali Youssef iskall och chippade in 1-0 till Häcken, i minut 52.

- Julius gjorde det väldigt bra. Han la en perfekt boll, sen var det skönt att få göra mål, säger Youssef.

Östersund hade ett par lägen att kvittera, men i stället var det inbytte Abdulrazaq Ishaq som utökade Häckens ledning med en drömträff upp i bortre krysset med tio minuter kvar. Ett mål som visade sig bli matchens sista.

- Det var vackert för mig - och alla var glada för min skull. Det var mitt första mål för Häcken så jag är väldigt glad, säger 2-0-skytten ödmjukt om drömmålet.

Ali Youssef ger sin syn på Häckens insats i matchen.

- Jag tycker att vi blir bättre och bättre med tiden. Vi börjar ganska segt, men så är det i första tävlingsmatchen. Det kommer nog släppa sen, säger Youssef.

Startelvor

BK Häcken: Abrahamsson - Lundkvist, Zecevic, Hovland, Sandberg (Ishaq 65) - Lindberg (Dahbo 78), Amane, Rygaard - Youssef (Turgott 78), Hrstic, Layouni.

Östersunds FK: Millis - Hedenquist, Suljic, Jablinski, Adjoumani - Brendon, Sinyan, Musolitin, Perry, Bonnah - Karlsson Grach (Nader 80).

Samtliga matcher i svenska cupen sänds på TV4 Play.