POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hansson kan få bestående men: "Inte säkert att min hörsel blir normal"

Smällaren i skandalderbyt kan ge Pär Hansson bestående men.
- Inte säkert att jag får normal hörsel, säger han till HD.se.

Matchen mellan Malmö FF och Helsingborg fick avbrytas sedan en åskådare stormat planen och måttat ett slag mot den rödblåa målvakten. Men redan i sekvensen innan hade Pär Hansson fått ett knallskott kastat mot sig – och pjäsen detonerade några meter ifrån honom.

Hansson drabbades av tinnitusliknande sympton, och efter ett läkarbesök står det klart att dessa kan förfölja honom livet ut.

– I mitten på juni ska jag på återbesök. Läkaren konstaterade att diskanten inte är bra, och det kommer av den höga smällen. Jag har fått utskrivet mediciner som förhoppningsvis hjälper, men om jag får tillbaka normal hörsel kan inte läkaren svara på i dag. Det är klart att det är lite oroväckande, säger Hansson till HD.se.

Som tur i oturen kan nämnas att Hanssons trumhinna – som först befarades ha brustit – tycks vara oskadd. Samma dag som det allsvenska mötet spårade ut hade 22-åringen tagits ut i Sveriges EM-kvaltrupp mot Moldavien och den resan tänker han fullfölja trots det inträffade.

– Så länge inte det här med örat förvärras är det absolut inte aktuellt att tacka nej, säger Hansson.

Reaktionerna efter skandalen har varit starka över hela landet, och många Malmö-supportrar känner ilska och frustration över det som hände. Många har dessutom hört av sig till Hansson, som uppskattar allt det stöd han fått.

- Det är många som hört av sig och det värmer att så många bryr sig. Det handlar om familj, vänner och bekanta, spelare från olika klubbar, våra fans och inte minst MFF-fans, säger Hansson till HIF:s hemsida.

Publicerad 2011-05-26 kl 09:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå