Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här visar Berget sitt stöd för offren i Oslo-dådet

Allsvenskan

MALMÖ. Jo Inge Berget markerar mot händelserna som inträffade under natten till midsommarafton. 
31-åringen bär en regnbågsbindel i Malmös match mot Helsingborg.
- Man blir ju rädd och ledsen, allting på en gång, säger han.

Foto: Bildbyrån.

1:37
Höjdpunkter: Sejdiu matchhjälte i Skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg
1:40
Sejdiu: "Jag är väldigt glad"

Under kvällens allsvenska möte mellan Malmö FF och Helsingborgs IF visar Jo Inge Berget sin stöttning till offren i det misstänkta terrordådet i Oslo. MFF:s norrman bär en regnbågsbindel runt armen, två dagar efter att två personer och ett 20-tal skadats sedan en gärningsman öppnat eld på en kroggata.  

Lördagens prideparad i den norska huvudstaden fick ställas in som en konsekvens av dådet. Berget är själv från Oslo och har fått sitt fotbollsfostran i FK Lyn.

- Jag hoppas att de flesta fått med sig vad som hänt i Oslo. Det är mitt sätt att visa lite stöd - och det är svårt för mig att förstå vad som får folk att hata så mycket. Det ska finnas lov att fira kärleken utan att någonting sådant ska hända, säger Jo Inge Berget.

ANNONS

Han fortsätter om sin reaktion efter dådet:
- Man blir ju rädd och ledsen, allting på en gång. Det skulle vara ett jättefint firande, som det ofta är i Oslo under den här tiden. Både tåget och vidare festligheter blev tyvärr inställda. Det är trist att en sådan fin helg ska sluta så här, trist för allihopa.

Påverkar det mer för att det var i din hemstad också?
- Ja det gör det så klart. Jag har många vänner och bekanta som var där och kände folk som var riktigt nära händelserna. Det är trist och något som inte ska hända, men tyvärr gör det fortfarande det i 2022. Då är det fortfarande viktigt att visa sitt stöd också.

Publicerad 2022-06-27 kl 22:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto