Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sejdius revansch efter tjafset med lagkamraterna: “Nu är vi tre bästa vänner”

Allsvenskan

MALMÖ. Patriot Sejdiu avgjorde Skånederbyt med sitt första allsvenska mål.
Efter stora skadeproblem och ett bråk i sin debutmatch hoppas han på fler positiva rubriker.
- När man ser tillbaka på vad man gått igenom och ser var man är nu - då är man ändå stolt över sig själv, säger Sejdiu.  

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från MFF-HIF i spelaren ovan.

Den 22-årige högeryttern hade bara varit på planen i lite mer än en minut när han satte Malmö FF:s 2-1-mål mot Helsingborgs IF. Han gjorde det framför hemmaklacken, som han hamnade i under segerfirandet.  

Patriot Sejdius utveckling har gått snabbt efter par år med extrem skadeotur, som bland annat innehöll en korsbandsoperation, bilolycka och en blodpropp. Den kosovoalbanske U21-landslagsmannen gjorde sin återkomst till årets försäsong och fick fyra matcher i allsvenskan under våren.  

Det första allsvenska målet kom efter ett lågt skott med sin sämre högerfot.  

- Jag kan inte dribbla med den, men skjuta kan jag, säger Patriot Sejdiu till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Tänkte du något på alla år av skador, i den stunden? 
- Nej. Det där är mitt förflutna, så det finns inte mycket jag kan göra. Allt det har hänt. Men det är klart, när man ser tillbaka på vad man gått igenom och ser var man är nu - då är man ändå stolt över sig själv.  

Om vi blickar framåt, vad kan det här målet betyda?  
- Det kan betyda att jag får en startmatch, flera startmatcher av tränaren. Och han vet var han har mig - kanske det innebär mer speltid. Mer speltid innebär att jag kan visa upp mig mer.  

Efteråt fick du fira med klacken och sköts fram där. Hur kändes det? 
- Väldigt speciellt. Jag kan inga Malmölåtar, om man säger så, men det var väldigt speciellt att vara däruppe. Det är dröm självklart, att fira med supportrarna. 

Kontrasten är stor mot Sejdius första inhopp i allsvenskan, mot Mjällby i början av maj. MFF-produkten hoppade in till den avslutande kvarten, men debuten blev ihågkommen för ett tjafs på planen mellan honom och MFF-försvararna Lasse Nielsen och Felix Beijmo, som påpekade att Sejdiu inte la ner ett tillräckligt arbete defensivt.  

ANNONS

Bråket fick redas ut i omklädningsrummet efter matchen, men Sejdiu förminskar det.  

- Han är min polare. Lasse är en väldigt, väldigt bra kille. 

- Jag har själv sett bilderna och det ser ut som att vi hade värsta bråket. Men det var ingenting. Nu är jag, Felix och Lasse bästa vänner, säger en leende Sejdiu. 

Förra veckan öppnade MFF-tränaren Milos Milojevic för att klubben skulle låna ut Sejdiu och några andra spelare i hopp om att ge dem nödvändig speltid. Sejdiu ville helst stanna då och hans önskan kan gå igenom.  

Är det stängt med en utlåning efter det här målet? 
- För mig är det stängt, för jag vill vara här. Jag vet inte hur tränaren och klubben tänker. Först och främst vill jag vara här. 

Milos Milojevic säger att det inte låg någon magi bakom det avgörande bytet i går.  

ANNONS

- Han har kvalitet, han har vårt stöd - det är bara upp till honom vad han ska göra. Det viktigaste är inte att spela bra under 30 sekunder i en match. Du måste ha lite stabilitet, och hittar han den tror jag att han kan bli en bra spelare för oss i framtiden, säger MFF-tränaren om Sejdiu.  

Malmö FF är kvar på femte plats i allsvenskan trots segern mot jumbon HIF.  

Publicerad 2022-06-28 kl 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto