Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hareides stridstal: "Vi visar bara Hammarbys svagheter - det ska fan göra ont i dag"

Allsvenskan

MALMÖ. Åge Hareide har fått en tydlig effekt på Malmö FF.
Inför dagens toppmöte mot Hammarby vill interimtränaren att spelarna bara ska fokusera på deras egna styrkor.
- Vi vet att det är ett bra lag, men vi visar bara svagheter hos dem, säger Hareide om Bajen. 

Foto: Bildbyrån.

Norrmannen har hunnit fylla 69 år under landslagsuppehållet och även varit en sväng i Norge. Åge Hareide beskriver hur han gick från att “inte göra något” till att anta utmaningen att rädda Malmö FF:s säsong.  

Så här långt har hans MFF förlorat två matcher i Europa League, men också vunnit två raka i allsvenskan.  

- Det är en glädje över att vara här som gör att du inte känner av att du är trött egentligen, eftersom du är glad över att vara tillbaka här. Tar du en tur i staden så möter du folk som vill oss väl och önskar att vi ska vinna. Vi har varit hemma, och sedan när jag tog mig från Kastrup till Malmö tror jag att tio personer kom fram - och alla ville att vi skulle vinna på lördag. Det är ett fantastiskt engagemang som man känner i staden, säger Åge Hareide.  

Annons

Inför den 24:e omgången är tabellfyran Malmö två poäng bakom trean Hammarby. Hareide beskriver mötet på ett utsålt Eleda Stadion som en nyckelmatch, och säger att spelarna av den anledningen inte behöver mycket motivation.  

Fredagens pressträff liknar ett smakprov på ett Hareide-peptalk. Han pratar om att det ultimata är att träna Malmö på hemmaplan, att spelarna ska utnyttja att en Europaplats är i deras händer och fokus bara ska ligga på det egna lagets styrkor.  

Att MFF vid en förlust hamnar långt ifrån tredjeplatsen ligger Hareide mindre vikt vid.  

- Det är stor risk att förlora i fotboll, det är nästan 50-50 varje gång, och i en sådan här match finns risken. Men vi får bara glömma det - vi ska vinna. När vi pratar om den här matchen visar vi Hammarbys svagheter och inte lagets stryka. Vi vet att det är ett bra lag och de ligger där i tabellen tack vare det, men vi visar bara svagheter hos dem. Det tror jag är viktigt för att huvudena ska förbli positiva hela vägen. Ibland när det går dåligt får man en skada och det blir negativitet och en grupp som är oharmonisk, säger Hareide.  

Annons

Han fortsätter:  

- Om man vinner några matcher kan man trycka på de positiva knapparna hos varje spelare, och få dem att ta fram det som de kan. Sedan vet de, att om jag är tränare får de fanimej jobba hårt. Vi accepterar alltid fel, passningsfel och andra saker, men om han inte jobbar för det - då får han problem med att spela helt enkelt. Det tror jag att de har förstått nu, att här måste man kriga. I den positionen vi är nu så gör det ont att vinna, men det ska fan göra ont i morgon (läs i dag).  

Högerbacken Felix Beijmo märker att MFF blivit effektivare sedan Hareides intåg. Han förklarar tränarens påverkan på laget under de senaste veckorna:  

- Jag märkte direkt under de första dagarna han kom och det första mötet vi hade, att han hade en aura när han klev in i rummet. Han tog rummet på ett sätt som var imponerande och fick alla att bli lyhörda och spärra upp ögonen, och ta åt sig allt det som han ville förmedla. Det skulle jag säga är en av de absolut viktigaste egenskaperna, att få en grupp att dra åt samma håll och verkligen engagera sig i spelidé och taktik - det har han verkligen fått. Det känns som att alla har köpt sig in på hans stil nu och vad som gäller de kommande veckorna, säger Beijmo.  

Annons

Han fortsätter:  

- Vi är också väldigt inställda på att kanske inte kolla alldeles för långt fram. Utan vi vet att Åges kontrakt är säsongen ut, dessutom har en del spelare också det. Det känns som att hela gruppen nu är fokuserad på att bara göra det bästa möjliga av de här elva matcherna som är kvar och - det blir väldigt klyschigt - ta en i taget. Det är väl det han verkligen fått in i oss, att varje match, speciellt i allsvenskan, är lite som en final.  

Publicerad 2022-10-01 kl 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto