POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Norrköpings jättetalang om Hamrén-hyllningen och att han nobbade Juventus: "Mentalitet är min styrka"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

ALBUFEIRA. Han hyllas av Erik Hamrén och har nobbat Juventus.
Mot FC Köpenhamn gjorde 16-årige Isak Bergmann Johannesson ett mål på straff.
- Skönt, jag tränar mycket på straffar, säger han till Fotbollskanalen.

Isak Bergmann Johannesson startade mot Bröndby och spelade i andra halvlek mot FC Köpenhamn där han i straffsparksläggningen satte sin straff hur kyligt som helst.

Under lägret i Algarve har den 16-årige mittfältaren fått beröm av Islands förbundskapten Erik Hamrén som sa att han tror att Bergmann Johannesson kommer att bli väldigt bra, att han är ett stort framtidslöfte som spelar moget och har rätt attityd.

- Alltid bra att höra det från en som har gjort så mycket i sin karriär. Han har gjort det bra med landslaget och nu hoppas vi att det blir EM. Det är bra att höra att Erik Hamrén tycker att jag är en bra spelare. Det gäller att fortsätta kämpa och jobba hårt, säger Bergmann Johannesson till Fotbollskanalen efter segern mot FC Köpenhamn.

Hamrén säger att du har rätt attityd - håller du med?
- Jag har bra mentalitet. Det är min största styrka. Det måste man ha om man ska gå långt. Sedan kommer talang och teknik. Jag fortsätter att jobba med mentaliteten, och det är bra att höra att han säger så.

Hur ser du på din insats mot FCK?
- Jag fick 45 minuter i dag och jag tycker att det gick bra. Vi tog ett steg framåt i dag med vår 4-3-3-formation. Vi gjorde en bra match. FCK är ett väldigt bra lag och vi var väldigt mycket bättre i försvarsspelet nu än mot Bröndby.

Var det skönt att sätta straffen?
- Jag missade en straff på den här arenan förra året. Så det var skönt att sätta den nu. Jag tränar mycket på straffar.

För ett år sedan lämnade Isak Bergmann Johannesson isländska Akranes och flyttade till Norrköping. Då var han 15 år och nobbade flera utländska storklubbar.

- Det var några stora klubbar i Europa. Men det var inte många som ville köra med mig i A-lagstruppen utan i U21 eller i U19. Det var Juventus, FC Köpenhamn, Bröndby,  Borussia Mönchengladbach, ja det var flera lag. Så det var den största anledningen till att jag valde Norrköping, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Jag tror att om man ska utvecklas som spelare så måste man ta A-lagsspel så fort man kan.

Under första säsongen i IFK Norrköping blev det ett inhopp i allsvenskan. Nu hoppas han på mer speltid.

- Det har varit ett bra första år. Jag har utvecklats mycket som spelare och framför allt som människa. Jens Gustafsson har varit jättebra och styrketränaren Marcus Falk Olander har jobbat väldigt bra med mig. Jag fortsätter att ta nästa steg nu här och ska ta mina minuter som kommer och försöka göra det bra.

Publicerad 2020-02-03 kl 21:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå