Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ingen ny klubb klar för Rakip: "Så länge det känns rätt spelar ligan ingen roll"

Allsvenskan

MALMÖ. Erdal Rakip avslutade sin andra sejour i Malmö FF i går.
Nu vill 27-åringen utomlands, samtidigt som han öppnar för att avsluta i MFF.
- Malmö är min klubb, jag har spelat här hela livet. Den betyder allt för mig, säger Rakip till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Malmö FF-Degerfors i spelaren ovan.

Efter över 250 matcher i Malmö FF:s A-lag kom beskedet att Erdal Rakip lämnar klubben när avtalet går ut vid årsskiftet. Mittfältaren har representerat MFF hela sitt liv, undantaget en tuff period i Benfica och Crystal Palace under 2018.  

Rakip tror att det finns många alternativ när han lämnar MFF, men hans agent Markus Rosenberg har inte sagt vilka klubbar det rör sig om. Rakip avslutade med att spela den andra halvleken i gårdagens 2-2-möte hemma mot Degerfors.  

- Skönt, samtidigt hade det kunnat bli skönare om vi fått en bra avslutning på säsongen. Men det är kul, nya utmaningar väntar i livet, säger Erdal Rakip.  

Annons

Hur speciell var den här matchen för dig?  
- Speciell så klart. Jag visste att det skulle bli den sista matchen för nu. Man hade velat starta och spela hela matchen, men jag fick komma in ganska tidigt och spela de sista 45 minuterna.  

När tog du beslutet att det inte blir någon fortsättning?  
- Det har varit lite snack, sedan tog jag beslutet i går (läs i lördags). Snackade med Andreas (Georgson, sportchef), vi har haft en bra dialog hela tiden och jag sa till honom. Han förstod och de har inte stängt några dörrar i framtiden. Vi kommer att snacka fortfarande, jag kommer vara öppen hela tiden. Malmö är min klubb, jag har spelat här hela livet. Den betyder allt för mig.  

Finns det något konkret intresse nu?  
- Jag har inte funderat eller snackat om det. Jag har hela tiden sagt till agenten att vi tar det efter säsongen. Sedan kan han ha något, men inget som jag vet just nu.  

Annons

Om du får drömma dig bort?  
- Så länge det känns rätt spelar ligan ingen roll. Så länge jag får spela, och att det inte blir ett för stort steg igen. 

Rakip utesluter att han skulle inleda en diskussion med Malmö om han inte hittar något i vinter. Däremot kan han tänka sig att runda av karriären i himmelsblått.  

- Blir det något i allsvenskan framöver så är det Malmö, säger Rakip.  

- Det är klart att man hade velat avsluta här. 

Han står på sex stycken SM-guld med Malmö FF och har även en svenska cupen-titel från i år. Det blev 20 mål och 22 assister efter uppflyttningen till A-laget säsongen 2013. 

Publicerad 2022-11-07 kl 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto