POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
3v

Irandust hyllas efter inhoppet mot MFF: "Varit borta hur länge som helst - och är nästan bättre nu"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Häcken och Malmö i spelaren.

MALMÖ. Daleho Irandust har knappt haft någon försäsong.
Ändå gjorde han mål och såg pigg ut mot Malmö FF.
- När vissa kommer tillbaka efter att ha varit borta i två månader, då tar det en månad innan bollen fastnar på foten. Han har en halv sekund och sedan fastnar den på foten, sa Andreas Alm.

Inför matchen mellan Malmö FF och BK Häcken handlade det mesta om Jo Inge Berget, Paulinho, Ahmed Yasin, Marcus Antonsson, och de mer etablerade namnen. Ingen hade höga förhoppningar på Daleho Irandust, då BK Häcken-mittfältaren hade varit borta ett par månader med en mystisk skada i bäckenet. 

Han hoppade in, gjorde mål nästan direkt, och kunde kanske till och med fixat segern till göteborgarna. 

- Han har varit tillbaka i en veckan efter att ha varit borta hur länge som helst, och är nästan bättre nu. Där är det något som folk får hålla ögonen på, han är faktiskt otrolig, sa Alexander Jeremejeff efter matchen.

- Sedan har han varit borta länge och man kan ju tokhylla honom, men börjar han såhär så ser det lovande ut. 

Det var Jeremejeff som fick en boll, såg Irandust framför sig, passade, och sedan fixade Irandust resten.

- Jag vet inte hur han gör, men han bara vänder och har koll. Vi har ju våra GPS:er, och kollar man kilometer och hur fort man springer så är han i topp där. Han har de fysiska egenskaperna. Han är så lugn, väntar, det internationella som få i allsvenska har. 

- Han har någonting att det där i fart, lite Simon Gustafsson, att vända och vrida hur han vill. Man kommer inte åt honom i träningar. Man går in i press och han bara chippar förbi en och gör en frustrerad. Han är sällsynt. 

Irandust fick även beröm av tränaren Andreas Alm efter matchen, som sa att det var "nästan löjligt" att Irandust kan återhämta sig så snabbt. 

- Vi har ett medicinskt team och ett fysteam som kör ganska hårt med spelarna. 

- När han är helt slut på förmiddagen, då stoppar vi honom i ”plurret” på eftermiddagen, och sedan springer han med väst. Vi har varit ganska tuffa och han har inte fått ”andas” sådär. Det är lätt att tycka synd om sig ibland. Man är bra i landslagsturnén, sedan komma tillbaka och är lite skadad, men han har gjort jobbet tillsammans med dem. 

- Sedan vissa spelare och vissa karaktärer, när de kommer tillbaka efter att ha varit borta i två månader, då tar det en månad innan bollen fastnar på foten. Han har en halv sekund och sedan fastnar den på foten. Hade jag varit borta lika länge... Det är ju fusk att det kan vara sådär för vissa spelare. Det är nästan löjligt. 

Publicerad 2019-04-02 kl 07:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå