POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Rösler: "Förvånad över hur nervösa vi var"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från MFF-Häcken.

MALMÖ. En snittålder på 29 år på startelvan. En stor mängd ligatitlar och Europacupmatcher. Trots all den erfarenheten så tyckte Uwe Rösler inte att nervositeten saknades hos Malmö FF mot BK Häcken (1-1).
- Jag var lite förvånad över hur nervösa vi var.

Första halvlek blev inte som Malmö FF ville. I början av andra halvlek såg det bättre ut, men det blev ”bara” ett mål via Marcus Antonsson. Sedan kom BK Häcken ifatt, kvitterade, och kunde till och med ha vunnit. 

Det var inte den allsvenska premiären som tränaren Uwe Rösler hade planerat för. 

- Jag var lite förvånad över hur nervösa vi var, i början i uppbyggnaden. I första halvlek kom vi ut två gånger väldigt bra, det var planen att komma ur deras press. Vi var lite nervös. Jag kan lite förstå det, det är första matchen på säsongen.

- Man förväntar sig inte det med den åldern och mängden matcher hos spelarna. Det var lite förvånande, men sånt händer. Vi är människor. Vi kan inte alltid vara vårt bästa. Jag förstår det och respekterar det. Det var bara synd att det inte går enligt planerna en sådan här dag. Vi hade ledningen, vi hade chans att döda matchen. Att vi då gör så ett enkelt misstag...

Misstaget gjordes av Fouad Bachirou på egen planhalva med ungefär en kvart kvar. Han tappade boll, Häcken ställde om, och kvitterade. 

- Totalt tror jag vi hade åtta chanser, och de fyra. De hade en riktigt klar målchans. Vi hade inte den bästa första halvleken. I andra halvlek börjar vi bättre, och ska döda matchen men gör det inte. Istället för att göra det vi gör bäst – få det över mållinjen, spela vinnande fotboll – så blev vi utsträcka, vi spelade in centralt för ofta där de hade sina spelare. Vi gav dem kvitteringen. Totalt sett inte vår bästa dag. I dag får man ta det och gå vidare.  

Publicerad 2019-04-01 kl 22:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå