Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kiese Thelin kysste MFF-märket - på sin gamla hemmaplan: "Vill visa kärlek för Malmö"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Isaac Kiese Thelin firade sitt mål mot IFK Norrköping med att kyssa klubbmärket.
Sedan uttryckte han sympati mot sin tidigare klubb, som ligger på elfte plats.
- Jag tycker att det är tråkigt att det går som det går för Norrköping, säger Kiese Thelin.  

Foto: TT

Se höjdpunkterna från IFK Norrköping-Malmö FF i spelaren ovan.

2-0-målet var anfallarens första som MFF-spelare på Platinumcars Arena i Norrköping. Skånelaget har haft det svårt mot Peking på senare år och inte vunnit sedan 2020, men efter Moustafa Zeidans tidiga mål kunde Kiese Thelin fastställa slutresultatet i andra halvlek och bryta den sviten.  

Har firade målet med att kyssa klubbmärket, det som ändrades från svart till himmelsblått på reservtröjan efter starka reaktioner, framför bortaklacken. 30-åringen spelade för IFK Norrköping mellan 2012-2014 men hade en tuff period i klubben.  

Det blev bara sex mål på 55 matcher, innan det stora genombrottet kom sedan MFF värvade honom första gången sommaren 2014.  

ANNONS

- Jag pussade märket för visa kärlek för vart jag är: Malmö. Jag får så mycket kärlek av supportrarna så jag ville visa tillbaka, säger Kiese Thelin. 

- Jag agerade i stunden, framför våra fans som gjort en lång resa och står här och sjunger för oss i varje match. Det var det. 

Men inga revanschkänslor, för att det gjordes här? 
- Nej, inte så. Men i Malmö har jag fått mycket kärlek av supportrarna och det uppskattar jag. Sedan sa jag till grabbarna i Norrköping att jag hoppas det vänder. Många gamla lagkamrater där så jag hoppas det. De har bra spelare, det kommer att hända. 

Kiese Thelin får frågan om han tror det blir reaktioner på sociala medier efter målgesten: 

- Jag vet inte, mycket möjligt. Jag fick det när jag gick till Malmö men sedan har det varit ganska lugnt. Jag tillhör Malmö och är glad att vara här men som sagt, jag tycker att det är tråkigt att det går som det går för Norrköping. Men jag är säker på att det vänder.  

ANNONS

Anfallaren passar på att hylla nyförvärvet Zeidan efter dennes första match i MFF-tröja. Just Zeidan spelade också fram till Kiese Thelins mål.

- Han är duktig på att hitta den sista passningen. Det är bara för mig att löpa så letar han upp den. Han gjorde en fantastiskt match, säger Kiese Thelin.

Isaac Kiese Thelin har gjort fem mål på nio matcher och delar femteplatsen i allsvenskans skytteliga med fem andra spelare. MFF är tabelltrea efter segern.

Publicerad 2022-07-17 kl 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto