Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milojevics udda hyllning till Ceesay: "Kan bli landslagsman - men lite av en drömmare"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Joseph Ceesay gjorde succé i sin debutmatch för Malmö FF.
Då vill Milos Milojevic att Ceesay slutar tappa fokus under matcherna.
- Om han gör det kan han bli en viktig spelare för Malmö och vara på en internationell nivå, säger MFF-tränaren.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från IFK Norrköping-Malmö FF i spelaren ovan.

Joseph Ceesay värvades från polska Lechia Gdansk i måndags och fick chansen direkt från start mot IFK Norrköping. Den 24-årige yttern gjorde att Jo Inge Berget fick flytta ut till vänsterkanten ännu en gång när MFF tog en stabil 2-0-seger på bortaplan.  

Ceesay löpte med sin otroliga fart förbi Pekingförsvaret gång på gång och hade två jättelägen till att göra mål i debuten. Efter 75 minuter byttes Ceesay ut och kunde summera en fin MFF-debut. Något tränaren som Milos Milojevic instämmer i.  

Har ni hittat ett nytt sätt att spela med Ceesay?  
- Helt klart. Jag gillar intensiva spelare, snabba spelare som är starka. Har visade i dag (läs i går) att han är en modern professionell spelare. Jag tycker att han har 50 procent mer i sig, därför att han är lite vad man kallar en drömmare. Han har en bra match i 15 minuter och så nöjer han sig lite med det. Han måste hitta en andra nivå och gå i 90 minuter. 

ANNONS

Milojevic knäpper med fingrarna och fortsätter:  

- Om han gör det kan han bli en viktig spelare för Malmö och vara på en internationell nivå och bli landslagsspelare. Hans vilja till att göra det måste bli lite högre än min vilja att han blir det. Jag, killarna och alla i staben är där för att hjälpa honom. Vi har inte haft mycket tid med honom. Det som jag kan garantera är att jag ska pusha honom, det är mitt jobb. 

Ceesay håller också med tränaren att han tappar fokus.  

- Det tycker jag. Ibland zoomar man ut lite men jag får lyssna på honom och försöka bli bättre på det.  

Ceesay säger att fler poäng fattas för att han ska nå en högre nivå. Att han bara fått ut hälften av sin förmåga tycker högerspringaren inte är någon överdrift.  

- Ja, det är mycket som finns kvar att visa. Det här var första matchen, jag har bara gjort två träningar. Så det finns mycket mer att ge, säger Joseph Ceesay. 

ANNONS

Det såg ut som ganska enkel taktik. Att skicka bollen mot dig så sprang du till ett friläge?  
- Ja, i dag kändes det som det. Jag försökte utnyttja mina styrkor och en av dem är snabbhet. Och det funkade helt okej. 

Isaac Kiese Thelin tror också att nyförvärvet kan växla upp: 

- Han har en extrem snabbhet och jag ska bara utnyttja den. Han gör det flera gånger och kommer till bra lägen - och han kan nästan utnyttja den ännu mer. 

Ceesay har skrivit ett 4,5-årsavtal med MFF.

Publicerad 2022-07-17 kl 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto