Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson tillbaka på Olympia efter incidenten 2016: "Det är ju några få idioter - resten av klubben har jag stor respekt för"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Jordan Larsson var tillbaka på Olympia. Då kvitterade den förre HIF-spelaren mot sitt gamla lag.
- Det kändes lite konstigt att göra mål, det inte var samma glädje som det kanske brukar vara, sa han till C More. 

0:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Larssons mål i spelaren ovan.

Jordan Larsson spelade i Helsingborgs IF mellan 2014 och 2016, men hans relation med HIF-fansen påverkades av hans sista match i föreningen. I samband med att HIF ramlade ur allsvenskan 2016 klev åskådare in på plan och slet av Larsson hans tröja, vilket skapade irritation hos anfallaren.

Nu spelar han i IFK Norrköping och i söndagens allsvenska premiär var han tillbaka på Olympia, där han möttes av både några burop och några extra applåder. Han blev också målskytt när han tog ner en boll i straffområdet efter 20 minuters spel och från nära håll kunde han distinkt placera in bollen bakom Kalle Joelsson i HIF-målet. 

ANNONS

- Det är klart att det kändes lite konstigt (att spela mot HIF), det ska jag inte ljuga om. Jag har haft många fantastiska minnen här och det är ju min hemmaplan, även om det inte var det i dag. Det kändes lite konstigt att göra mål, det inte var samma glädje som det kanske brukar vara, sa Larsson efter matchen till C More. 

Firandet från Larssons sida var stillsamt, något han hade bestämt i förväg.

- Jag visste om att det fanns en chans att jag skulle göra mål och om jag gjorde det, så sa jag till mig själv att jag inte ska fira, då jag har så pass mycket respekt för klubben. De tog in mig som ung spelare, jag lärde mig mycket här och har många fina minnen, så det är klart att jag inte firar, säger Larsson. 

Efteråt mötte Larsson upp i mixade zonen, och berättade att han inte definierar sin relation med HIF med incidenten mot Halmstad. 

ANNONS

- Det är ju några få idioter, det är ju inte hela klubben. Jag fick många meddelanden från supportrar som sa ”skit i de idioterna, tack för tiden i Helsingborg”. 

- De är inte en del av klubben för mig. Resten av klubben har jag stor respekt för. 

När det handlade om Larssons prestation i dag så var den bra, och Andreas Granqvist pratade efter matchen om att Jordan Larsson påminde lite om sin pappa Henrik Larsson, som en smart anfallare. Jordan Larsson själv kände en skillnad jämfört med 2018, då han hade ett tungt år i Norrköping.

- Det här året har hittills varit ett bra år. Jag har haft en bra försäsong, fått spela mycket, fått mycket förtroende, göra många mål. Man går in i matcher med ett annat självförtroende när man har det bakom sig. Det kändes annorlunda jämfört med förra året. 

ANNONS

Det var också ett snyggt mål han gjorde. De har övat på liknande passningar mot anfallarna, men vänsterfotade Larsson överraskade på en punkt. 

- Med högerfoten! Den har man tränat lite med. Den var kass innan, nu kan man i alla fall träffa mål. 

Publicerad 2019-03-31 kl 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto