Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lennartsson: "Räknar med att Olympia tar fajten med Blåvitt-klacken verbalt"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Olympia står inför sin första allsvenska publikmatch sedan 2019. 
I centrum är Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson - med ett förflutet hos motståndaren IFK Göteborg. 
- Jag är väldigt bra kompis med jättemånga i Blåvitt, både spelare och ledare, säger han. 

Foto: Bildbyrån

Nykomlingen Helsingborgs IF tar emot Blåvitt i sin allsvenska hemmapremiär, den första med publik på Olympia efter pandemin. HIF:s hemsida räknade under lördagen över 10 000 sålda biljetter till eftermiddagens match, varav runt 1 800 sålts till IFK Göteborgs sektioner. 

Blåvitt besegrade IFK Värnamo i premiären med 2-1 medan HIF föll med samma siffror borta mot Hammarby. 

- Det blir en väldigt kul match, jag ser fram emot matchen väldigt mycket. Det kommer bli en intensiv match. Jag kan säga så här: jag räknar med/hoppas på att hela Olympia tar fajten med Blåvitt-klacken på det verbala slaget. Så att vi får ett Olympia som vinner ljudkulissen mot Blåvitt-klacken. Blåvitt-klacken är väldigt röststark och driver på sitt lag på ett bra sätt. Där hoppas jag att vi får en känsla av att det blir en väldigt stark och tydlig hemmamatch för vår del, så att publiken tar den fajten. Då räcker det inte bara med Södra stå - de kommer göra ett jävla bra jobb i detta, men behöver också hjälp av långsidorna, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.

Annons

56-åringen tränade IFK Göteborg under 2,5 år mellan 2015 och 2017. Hans lag vann svenska cupen under den första säsongen och slutade tvåa samma år i allsvenskan. Lennartsson spelar dock ner det faktum att det blir första gången han ställs mot Blåvitt i allsvenskan sedan dess. 

- Det skulle jag vilja säga är ganska odramatiskt. Jag är väldigt bra kompis med jättemånga i Blåvitt, både spelare och ledare och folk i klubben som är goda vänner till mig på olika sätt. Jag har haft en son som spelat där bara tills för några veckor sedan. Det är för mig ganska odramatiskt. Det är samma sak när jag var i Blåvitt och mötte Elfsborg - och fick samma fråga då. Det där är inget som jag känner har någon betydelse för min egen del, är mitt ärliga svar. Däremot är det en prestige mellan klubbarna, säger Lennartsson.

Annons

Att IFK Göteborg gått sportsligt tungt under åren sedan han lämnade klubben tror inte väcker någon sentimentalitet bland bortafansen. 

- Det har runnit så mycket vatten mellan broarna sedan dess. Det har de nog säkert glömt, säger Lennartsson.

Publicerad 2022-04-10 kl 08:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto