Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Besviken Sorga fast i frysboxen: "I landslaget får jag spela - inte här"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Nio tävlingsminuter.
Det är speltiden Erik Sorga, 22, fått sedan han kom till Blåvitt i vintras.
- Jag väntar bara på min chans, säger Sorga till Fotbollskanalen.

3:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitts cupkvart ovan.

I vintras plockades Erik Sorga in från MLS-klubben DC United. Anfallaren var tänkt att ersätta Robin Söder och spetsa en redan stark anfallsuppsättning i IFK Göteborg med Marcus Berg, Oscar Vilhelmsson och Kevin Yakob. I samband med flytten berättade estländaren för Fotbollskanalen att han vill vinna både SM-guld och skytteligan.

Men succén har uteblivit. För Sorga har det bara blivit ett kort inhopp i svenska cupen-premiären mot Landskrona, och han har sedan dess antingen bänkats eller fått sitta på läktaren.

- Det är tufft när man inser att man inte får spela. Det är också annorlunda, men jag försöker att träna, fortsätta köra och inte tänka på det så mycket, säger Sorga till Fotbollskanalen.

ANNONS

Blåvitts tränare Mikael Stahre har främst startat med Marcus Berg och Oscar Vilhelmsson som anfallspar, och i den allsvenska premiären mot Värnamo stod den förstämde för ett mål och en assist. I eftermiddag väntar Helsingborgs IF på bortaplan. 

- Om laget behöver mig så är jag alltid redo för det. Jag är alltid redo att hjälpa, för jag är här för att göra det. Hjälpa laget att vinna matcher och göra mål. Jag väntar bara på min chans, säger Erik Sorga. 

Har Stahre samtalat med dig om speltiden?
- Ja, vi har en bra kommunikation. Han tror och litar på mig. Han står bakom mig, så jag väntar bara på min chans, som jag sa.

Anser du att du har förtjänat mer speltid?
- Det är en bra fråga! Det är inte en fråga för mig, eftersom att det inte bara beror på mig, utan även tränaren. Givetvis vill jag spela mer. Speciellt nu, när jag kom tillbaka från landslaget, där jag spelade. Då var det så klart tufft. Här får jag inte spela, men i landslaget får jag det ...

ANNONS

Sorga fortsätter:

- Då är det tufft. Jag kommer hit och får spela i andralaget. Men, det är bara att jaga minuter här och fortsätta köra.

Anfallaren, som för tre år sedan vann den estländska högstaligans skytteliga med hela 18 måls marginal, medger dock att konkurrensen om startplatserna i Blåvitt gynnar honom som spelare. 

- Det är alltid bra när du har konkurrens. Tillsammans med dina lagkamrater behöver du slåss för din plats, så självklart är det bra. Det motiverar mig, så klart. 

Helsingborgs IF-IFK Göteborg har avspark klockan 15.00 på Olympia under söndagen.

Publicerad 2022-04-10 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto