Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Lustig avstängd - då kan Rogic vikariera som högerback: "Vill spela där jag är bäst"

5v

Filip Rogic flyttas runt flitigt och har fått spela på flera olika positioner.
Mot Malmö FF är Mikael Lustig avstängd - då kan AIK-kuggen få vikariera som högerback.
- Tränaren bestämmer. Men ambitionen i framtiden är att jag vill spela där jag är bäst, säger Rogic till Fotbollskanalen.

Efter att ha dragits med skadebekymmer i början av säsongen och nyligen varit borta från fotbollen är Filip Rogic nu tillbaka i AIK. Trots att 28-åringen har fått gott om speltid i lagets tre senaste matcher känner han själv att det är en bit kvar till toppformen.

- Jag känner att jag har mycket mer att ge. Det blir bättre för varje dag, men jag har mer i mig. Jag var borta i ett halvår i början av säsongen och tränade nyligen inte på en månad, så det är inte konstigt att det är så. Men jag hoppas att formkurvan ska börja stiga uppåt nu, säger Filip Rogic till Fotbollskanalen.

Sedan Filip Rogic kom tillbaka från sin frånvaro har han använts flitigt på olika positioner av tränaren Bartosz Grzelak. Anfallare, ytter och central mittfältare.

ANNONS

- Jag har fått vikariera på olika positioner, men så är det ibland inom fotbollen. Det finns bara elva platser. Jag har fördelen att jag kan spela på olika positioner och det är tränaren som bestämmer var han vill att jag ska spela, säger 28-åringen.

Vad vill du helst spela då?
- Centralt, så klart.

Hur ser du på att få flytta runt?
- Som sagt, det har varit hackigt för mig i år. Därför är jag bara glad över att få vara på planen. Jag har ambitionen att spela där jag är bäst, men i år har Bilal (Hussein) och "Seb" (Sebastian Larsson) gjort det jättebra där. Men ambitionen i framtiden är att jag vill spela centralt, det är där jag trivs bäst.

Faktum är att Filip Rogic även har fått spela högerback i år. Mikael Lustig saknades när AIK mötte Örebro tidigare den här säsongen, då fick 28-åringen vikariera till höger i backlinjen.

ANNONS

När AIK reser söderut på onsdag för ett toppmöte med Malmö FF är Lustig avstängd, vilket kan öppna upp för att Rogic återigen får ta ett steg tillbaka i planen.

- Vi får se. Vi har inte gått igenom hur vi ska formera laget än, det får vi veta på onsdag. Det är upp till tränaren var han vill att jag ska spela, säger Filip Rogic.

AIK-tränaren Bartosz Grzelak ger sin syn på Filip Rogics säsong.

- Att jag har använt honom på flera olika positioner är ett stort beröm till honom och det visar vilken bra fotbollsspelare han är. Det som gör mig mest glad med honom är att han alltid gör det som är bäst för laget. Det är en uppskattad lagspelare och en väldigt duktig spelare som kan hoppa in där det behövs, säger Grzelak.

Bartosz Grzelak får, som sagt, klara sig utan avstängde Mikael Lustig mot Malmö. Ett avbräck som AIK-tränaren gärna hade varit utan.

ANNONS

- Lustig har spelat i stort sett alla matcher och har haft en stor roll i laget, så det är klart att man alltid vill ha alla tillgängliga. Samtidigt har vi hela tiden haft en plan b under hösten för hur vi ska göra om vi behöver spela med andra spelare. Det har vi varit förberedda på med tanke på avstängningsläget, säger Bartosz Grzelak.

Hur ser plan b ut för högerbackspositionen?
- Ja, det får publiken se när vi släpper startelvan. Nej men vi har lite olika alternativ. Bilal har spelat där, men även Ayari (Yasin) och Rogic. Vi får väga de olika alternativen mot varandra.

Kan det bli aktuellt att spela med tre mittbackar?
- Vi har ju gjort det tidigare när vi befunnit oss i liknande situationer. Ända sedan jag kom hit har vi pratat om att vi vill ha en flexibilitet, så det är ett alternativ.

ANNONS

Inför onsdagens toppmöte ligger AIK på andra plats i allsvenskan med samma poäng som serieledaren Djurgården, men med sämre målskillnad. Vid vinst mot tabelltrean Malmö kan Stockholmslaget utöka avståndet till MFF till fem poäng.

- Det är en fantastisk match att få spela. Slutspurten är här, vi ligger där vi ligger och nu får vi åka till Malmö för att spela en viktig match. Det är väldigt inspirerande utifrån var folk placerade oss i tabellen innan säsongen. För oss är det en jättemöjlighet att sticka iväg från Malmö om vi skulle vinna matchen, avslutar Bartosz Grzelak.

Publicerad 2021-10-27 kl 10:06
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto