Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

MFF-tränarens utspel inför stormötet: "Hade gett höger arm för detta inför säsongen"

5v

MALMÖ. Jon Dahl Tomasson ser glaset som halvfullt trots Malmö FF:s skakiga höstform.
Hans budskap inför toppmötet mot AIK är tydligt.
- Bröstet ut, ett leende - här kommer vi och vi är fucking Malmö, säger MFF-tränaren. 

AIK gästar ett pressat Malmö FF som ligger två poäng bakom toppkonkurrenten i guldstriden. MFF har fyra segrar och tre nederlag på de tio senaste allsvenska matcherna, och skulle vid förlust i kväll riskera att hamna fem poäng bakom både AIK och Djurgården med lika många omgångar kvar.  

När tränaren Jon Dahl Tomasson får frågan om vem som är favorit i guldracet hänvisar dansken först till spelbolagen, innan han bjuder på en utläggning:  

- Hade du inför säsongen frågat mig om vi skulle vara i Champions League och spela om guldet med sex omgångar kvar, så hade jag gett mitt högra ben eller min högra arm för det. Det hade jag gjort direkt om du frågat mig före säsongen. Vi står sex matcher från slutet och har uppnått Champions League och spelar för guldet. "Vill du ha det?" Jag hade sagt: självklart!, säger Jon Dahl Tomasson. 

ANNONS

Han fortsätter:  

- Det är fantastiskt, det är unikt. Det är en glädje att vi spelar alla dessa matcher, en glädje att vi spelar i Champions League och om guldet. Det är en jättestor glädje att vi spelar framför supportrar igen. Det är en fantastisk positivitet som vi ska njuta av, och jag glädjer mig över den stora matchen som är i morgon (läs i dag), som är en fantastiskt stor match mot AIK. Det är utsålt - den uppbackning och de slagrop vi får från åskådarna ska vi ge tillbaka, och trampa på gaspedalen och njuta. 

Hans lag har förlorat tre matcher i Champions League och 45-åringen har längs vägen upprepat att det nästan är omöjligt att försvara ett SM-guld och spela i ett europeiskt gruppspel samtidigt. Senast MFF lyckades med det var 2014.

ANNONS

- Jag har också sagt att vi vill bryta det mönstret, vi går efter guldet. Det har jag har sagt och det gör vi fortfarande. Därför är det också en fantastisk match, och därför pratar jag om leendet på läpparna som vi ska ha. Bröstet ut, ett leende - här kommer vi och vi är fucking Malmö, säger Dahl Tomasson.  

I söndags fick MFF bara 1-1 mot svårforcerade Varbergs Bois, efter att Veljko Birmancevic kvitterat för ett håglöst bortalag.  

- Fotboll är så unikt. Vi har haft pendlande resultat i ligan, helt enig om det. Mot Varberg, ja vi skulle gjort det bättre. Vi ska gå ut och spela på våra egna premisser, inte på deras. Vi ska hantera bollen bättre - 95 gånger gick bollen ut ur spel. Vi spelade 46 minuter i effektiv speltid, men vi ska hantera den bättre och inte spela deras spel. Det kan vi hantera, men vi har en unik möjlighet och det är fantastiskt, säger Jon Dahl Tomasson.  

ANNONS
Publicerad 2021-10-27 kl 09:08
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto