Ett självmål av Marcus Berg sänkte laget.
- Vi hade hoppats på seger i dag, säger Emil Salomonsson till Discovery+.

Se höjdpunkter från matchen mellan Blåvitt och Värnamo i spelaren ovan.

Allsvensk premiär och ett fullsatt Gamla Ullevi. Förutsättningarna var goda när IFK Värnamo gästade IFK Göteborg, som hade Pontus Dahlberg och Anders Trondsen på skadelistan. För smålänningarnas del inledde Blåvitt-bekantingen Gustav Engvall på bänken, medan Simon Thern, som anslöt från just Blåvitt tidigare i veckan, avstod spel på grund av en överenskommelse klubbarna emellan.

Det blev dock en tung kväll för IFK Göteborg. Avgörandet kom på tilläggstid. I den 92:a minuten nickade Marcus Berg in bollen i eget mål och Värnamo vann matchen med 1-0.

Med publiken i ryggen satte hemmalaget direkt fart på matchen och skakade fram några chanser. Från vänster satte Eman Markovic in bollen till Sebastian Ohlsson som befann sig högt upp i straffområdet, men 29-åringen fick ingen träff på bollen.

Det hetaste läget kom efter knappa kvarten när Värnamos Viktor Bergh tappade boll - vilken Sebastian Ohlsson snappade upp. Markovic fick till sist en superchans på volley från nära håll, men inte heller han lyckades fullt ut med avslutet och Pilip Vaitsiakhovich kunde enkelt avvärja.

Det höga tempot som IFK Göteborg initialt satte upp mattades efterhand av och gästerna kom till mer och mer bollinnehav. Dock utan att skapa några större farligheter framåt.

Med minuter kvar till paus utspelade sig vad som skulle bli första halvlekens snackis. Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich drällde med bollen, varpå Sebastian Ohlsson höll på att få öppet mål med densamma. Vaitsiakhovich gjorde då ner Ohlsson utan att träffa bollen, men någon straff utdömdes aldrig.

- Den (första halvleken) är okej. Det är det sista lilla, det sista beslutet. “Ska man spela eller ska man dribbla?” Tar vi rätt beslut i andra så är jag övertygad om att vi kan få in en boll, sa IFK Göteborgs Gustaf Norlin till Discovery+.

Till den andra halvleken gjorde lagen varsitt byte. Hussein Carneil ersatte hemmalagets Sebastian Ohlsson. För gästerna tog Gustav Engvall plats i anfallet och bytte därmed av Marco Bustos.

Matchbilden var helt plötsligt utjämnad och Värnamo skakade fram fler chanser än under de första 45 minuterna. Bland annat försökte Djurgården-lånet Albion Ademi en bit utanför, men utan lycka. Även Ajdin Zeljkovic fick läge på både nick och med fötterna - och ett bortamål kom allt närmare.

Med kvarten kvar svarade hemmalaget på Värnamos chanser. Hussein Carneil fick bollen nickad till sig, och i sekvensen efter kom Emil Salomonsson till ett ytterst farligt skottläge utifrån, men bollen försvann tätt utanför stolpen.

Ajdin Zeljkovic fick till en vass nick efter hörna, men bollen rensades på mållinjen.

Men det var inte det sista som hände.

På tilläggstiden kom mardrömmen för Blåvitt. Berg kom in fel på ett inspel i eget straffområde och stötte in bollen med pannan i egen bur. Matchen slutade 1-0 till Värnamo.

- Vi hade ju definitivt hoppats på en seger i dag. Efter den starten vi får så är det konstigt att vi inte kan bibehålla det (tempot). Klart man behöver få mål för att få självförtroende. De senaste matcherna har vi skapat chanser utan att kunna förvalta dem, säger Emil Salomonsson till Discovery+.

- Det är stor skillnad på halvlekarna och det betyder att vi inte har kommit så långt. Det kan komma perioder i en match där du inte vinner 50/50 bollarna och när du inte får det bettet måste du kunna vända tillbaka. Andra halvlek blir mycket på deras villkor. Vi måste bli bättre.