Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mattiasson sågar murbeslutet: "Vet inte vad vi gjorde"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Sirius skippade muren.
Sedan bjöd David Mitov Nilsson på 1-0 till Djurgården.
- Jag vet inte vad vi gjorde, säger tränaren Christer Mattiasson.
- Bara dåligt av mig, svarar målvakten.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från matchen.

Det var en dryg kvart in i söndagens match mellan Djurgården och Sirius som de blårandiga fick en frispark 30-35 meter ifrån mål. Domaren Fredrik Klitte sprejade fram en linje där Sirius-spelare fick ställa en mur, men bortalaget valde att skippa en sådan. Därefter stegade Samuel Leach Holm fram och sköt frisparken i mål. Han fick till en "wobblande" bollbana som ställde David Mitov Nilsson i bortamålet. 1-0 till Djurgården.

- För att vinna mot Djurgården på Tele2 (Arena), då kan vi inte bjuda på det 1-0-målet. Det är från 35 meter och vi tog bort muren, jag vet inte vad vi gjorde. Det svider. Vi behöver inte göra de misstagen, säger en kritisk Sirius-tränare i form av Christer Mattiasson.

Annons

Leach Holm vill heller inte hylla sin egen prestation på frisparken allt för mycket.

- Det är väl en målvaktstavla. Men den "wobblade" ju lite och det var väl tillräckligt med kraft för att han inte skulle kunna hålla den. Det var en semibra träff men jag tror han själv känner att han skulle ta den nio och en halv gång av tio, säger Djurgårdens mittfältare.

- Jag hörde att deras målvaktstränare tog bort muren. Så då får han ställa sig i skamvrån. Och jag hörde att "Kitten" (Christer Mattiasson) skrek: "Nej, för fan!". Så det rådde kanske lite oenighet på deras bänk.


Bild: Discovery+.

Men målvaktstränaren Karim Fegrouch dementerar att han plockade bort muren.

- Det handlade om någon spelare som markerade. Muren var Mitovs beslut, säger Fegrouch.

Och ja, Mitov Nilsson tar på sig beslutet om muren och framför allt själva målet.

Annons

- Den är ganska långt bort så jag ska ha den. Det är bara dåligt av mig. Den försvann lite framför Hümmet och "wobblade" till lite. Jag tog ett steg till höger och sen gick den tillbaka, så jag blev ställd. Mattan är snabb och bollen stack. Men det var bara dåligt av mig, säger Sirius keeper.

Christer är frågande till att ni inte hade någon mur. Hur resonerade du?
- Jag tyckte att den var så pass långt bort… men jag får ta på mig den. Först ville jag ha två (spelare i muren) men sen kände jag att det var ganska långt bort. Men det får jag kolla på med målvaktstränaren om vi ska ha mur nästa gång.

- Det sjuka är att jag kanske inte hade ställt dit en mur (om han fått chansen igen). För jag ska ha den där alla dagar i veckan. Det var bara dåligt av mig.

Nämnde Mattiasson är besviken efter 2-0-förlusten på Tele2 Arena.

Annons

- Djurgården vann rättvist utifrån hur det såg ut över 90 minuter. Vi kom ut bra och gjorde det vi pratat om. Vi flyttade på Djurgården, både på längden och i sidled. Men för att vinna matcher behöver man kvalitet för att komma igenom på sista tredjedelen och där försvarade sig Djurgården väldigt bra, säger Sirius-tränaren.

- Vi spelade inte som ett lag som jag önskar. Vi är besvikna över att vi förlorar efter väldigt många matcher (utan förlust i allsvenskan).

Sirius hade annars inlett allsvenskan med två raka segrar.

- Vi var inte tillräckligt skickliga. Vi gjorde inte de sakerna vi kommit överens om. Vi försökte göra saker på egen hand och spelar vi inte som ett lag så blir det svårt borta mot Djurgården.

- Vi tyckte väl synd om oss själva (efter 1-0). Jag har ingen aning vad de tänkte. Men mål påverkar matcherna och nu påverkade det oss väldigt mycket negativt.

Annons

För Leach Holm var det här hans första mål i Djurgårdens A-lag.

- Jättekul att få göra poäng och att bidra med det. Det betyder jättemycket för laget och för mig själv. Det var skönt som fan. Jag har varit för dålig och satt många i stolpen och ribban. Nu fick jag lite god hjälp här. Det var snällt. Det får jag tacka för, säger nyförvärvet som även tidigare under karriären spelat i klubben.

- Det var förlösande. Det känns som sagt att jag varit nära flera gånger. 

Publicerad 2024-04-14 kl 20:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto