MFF missade chansen att gå upp i serieledning - fick inte hål på Halmstad

HALMSTAD. Malmö FF tog inte chansen att gå om Djurgården i den allsvenska tabelltoppen.
Matchen mot Halmstads BK på Örjans Vall slutade mållöst.
- De skriker vid varje kontakt och får alltid frispark med sig, säger MFF:s Anel Ahmedhodzic till Discovery+ efter matchen.

Tiondeplacerade Halmstad tog emot serietvåan MFF, som roterade friskt i startelvan efter den första Champions League-kvalmatchen mot Rangers. Namn som Antonio Colak, Jo Inge Berget och Anders Christiansen inledde matchen på bänken i MFF. Under en krampaktig första halvlek var det HBK som sköt det enda skottet på mål genom Mikael Boman i minut 21, men Johan Dahlin räddade längs marken.

MFF hade inget av den varan, utan skapade bara några halvlägen i första som inte var nära att träffa mål. De inledde sedan den andra halvleken med ett distansskott som gick över från Erdal Rakip, innan Halmstads Samuel Kroon sköt någon meter utanför efter en hörna.

Med knappa timmen spelad bytte MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson in både Colak och Christiansen, som inte behövde många minuter innan de kommit till varsin målchans. Hetast var Christiansens, men skottet från nära håll blockerades av en HBK-försvarare. I den 64:e minuten försökte sedan skytteligaledaren Colak på en lobb utifrån straffområdet, men bollen seglade just utanför Malkolm Nilsson Säfquists vänstra stolpe.

HBK stack upp med några vassa kontringar emellanåt. I den 74:e minuten tvingades Dahlin göra sin andra räddning när Emil Tot Wikström testade ett skott utanför straffområdet. Två minuter efteråt hamnade MFF:s Adi Nalic felvänd bara några meter framför HBK-målet och klackade bollen, som gick just utanför stolpen.

I den 83:e minuten hittade ett vänsterinlägg Colak vid straffområdet, som fick någon riktig träff och bollen gick utanför. Tre minuter efter den chansen kom MFF i en ny anfallsvåg där inbytte Bonke Innocent slog ett högerinlägg mot Jo Inge Berget, men Nilsson Säfquist stod för en strålande parad på norrmannens nick.

Det blev Malmö FF:s sista chans i matchen och den slutade mållöst. MFF går upp på samma poäng som serieledaren Djurgården, efter lagets tredje raka bortamatch. Men redan i imorgon kan Djurgården rycka i toppen vid seger mot AIK.

- En tuff match. De stänger igen matchen bra, de gör det bra. De skriker vid varje kontakt och får alltid frispark med sig. De gör det som de ska. De håller matchen tät. Det slutar 0-0. Jag kan tänka mig att det var deras matchplan, säger MFF:s Anel Ahmedhodzic till Discovery+ efter matchen.