Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-röster om potentiella nyförvärven: "Vi är väl lite tunna där"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF uppges vara nära att knyta till sig Mahamé Siby och Stefan Mitrovic. Den senare är en spelare som Milos Milojevic känner till.
- Det är en process där klubben följt Mitrovic i ett eller ett och halvt år tror jag, säger MFF-tränaren.  

Foto: Bildbyrån

Milos Milojevic och Andreas Georgson.

Tidigare i veckan rapporterade sajten Foot Mercato att den 25-årige mittfältaren Mahamé Siby är nära en flytt till Malmö FF. Klubben ska enligt sajten betala tio miljoner kronor plus tre miljoner i eventuella bonusar för Strasbourgspelaren, som var utlånad till Paris FC i Ligue 2 den gångna säsongen.  

MFF-stjärnan Ola Toivonen gjorde över hundra matcher i Ligue 1 med Rennes och Toulouse. 

Vad kännetecknar spelare från Ligue 1?
- Fysik.  

Finns det något mer? 
- Nej. Det är en otroligt fysisk liga och otroligt svårt generellt för svenska spelare att komma till de franska och belgiska ligorna. För det är en så enorm skillnad från det man är van med från Sverige.  

ANNONS

- Den fysiska delen - alla är snabbare, alla är starkare än dig. Det är så, speciellt i den franska ligan, säger Ola Toivonen. 

En fysisk spelare, är det egenskaper som skulle passa MFF:s spel i dag? 
- Ja, men vi är väl lite tunna på den positionen. Så jag vet att klubben tittar på den, sedan vet jag inte hur långt fram de ligger med den där, som jag också läst om då. 

Senare skrev Aftonbladet att MFF slutförhandlar om den 19-årige Stefan Mitrovic, en offensiv mittfältare som tillhör serbiska Radnicki Nis. Milos Milojevic har koll på spelarna i hans hemland, men är fåordig kring Mitrovic.  

- Det finns inget som vi kan säga. Vi har scoutat många spelare så det är en process där klubben följt Mitrovic i ett eller ett och halvt år tror jag. Det är en fråga som Andreas (Georgson, sportchef) måste svara på, jag kan inte säga mer. Jag känner till spelaren - men jag känner nästan till alla spelare i Skandinavien, på Balkan och vidare. På den punkten finns det inget speciellt som jag kan säga nu, säger Milojevic.

ANNONS

Tränaren säger att nyförvärv behövs om de inte kan hålla mittfältare som Oscar Lewicki och Anders Christiansen skadefria under längre perioder.  

- Som jag sagt tidigare, om vi kan ha Lewicki i 65 procent av matcherna - då behöver vi inte (nyförvärv). Om vi kan ha “AC” i 70-75 procent av matcherna behöver vi heller inte det. Om Ola och Rieks (Sören) kan hålla 50 procent vardera behöver vi kanske inte heller, för vi har en stark trupp. Men vi kanske vill vara lite mer redo om något sker. Om något inte sker får jag problem att välja i startelvan och en 18-mannatrupp, men det är ett lyxproblem, säger Milojevic.  

MFF ställs mot Helsingborgs IF i den allsvenska återstarten på måndag.  

Publicerad 2022-06-27 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto