Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olsson ställs mot HIF efter kontroversiella flytten: "Min brorsas grannar är inte glada"

Allsvenskan

MALMÖ. Martin Olsson förväntas stå i centrum när Malmö FF möter Helsingborgs IF.
För första gången sedan Olsson lämnade HIF möter han sitt tidigare lag.
- Det känns som att det var rätt beslut, säger han om flytten.  

Foto: Bildbyrån

Martin Olsson.

I det första Skånederbyt inför publik sedan 2019 är tabellfemman MFF kraftig favorit. Krislaget HIF är sist i allsvenskan efter elva matcher och har enligt Helsingborgs Dagblad fått mittbacken Ali Suljic skadad och Andreas Landgren sjuk, vilket gör att de nya huvudtränarna Mattias Lindström och Álvaro Santos får lappa och laga i defensiven.  

Malmös tränare Milos Milojevic hittar ändå spelare som utmärker sig hos rivalen.  

- De har två-tre spelare som är duktiga, som sticker ut. Van den Hurk (Anthony), Taha Ali, Lingman (Lucas). De har kvalitet i deras trupp och vi måste ha lite kontroll över det. Men jag är lite mer inne på att de måste anpassa sig till vårt spel och vår kvalitet, säger Milojevic.  

ANNONS

Bland hans himmelsblå mannar lär den 34-årige Martin Olsson inte få svårt att dra uppmärksamhet till sig. Vänsterbacken är fostrad i Helsingborgklubben Högaborgs BK men valde HIF när han vände hem till allsvenskan för två år sedan.  

Efter den säsongen spenderade Olsson ett halvår i BK Häcken innan han gjorde flytten till Malmö FF. 

- HIF:arna är så klart kanske inte glada att jag är i Malmö. Men det var ett beslut jag var tvungen att ta sportligt och det känns som att det var rätt beslut. Två titlar på mindre än ett år så...  

Olsson betonar den stora respekten som han har mot spelarna och folket runt omkring HIF.

- Jag tänker som inför en vanlig match, det är tre poäng som gäller. Försöker att inte ha för mycket känslor in till den matchen. Det är bara att köra på, säger Martin Olsson. 

ANNONS

Hur ser du på läget som HIF hamnat i?  
- Jag trodde att de skulle vara lite bättre än vad de varit i år, lite högre upp i tabellen. De har det tufft just nu - det är synd tycker jag. Det är en klubb med mycket historia, tycker att det är en klubb som ska vara högre upp än vad de är i tabellen. Men det är vad det är. Jag tänker bara på tre poäng för oss, det är det viktigaste. 

Landslagsmannen har klarat sig lindrigt undan sedan flytten till HIF:s största rival, fast att han bor kvar i Helsingborg. Något mer än ett översprayat MFF-märke på bilen har Olsson inte upplevt hemma i nordvästra Skåne. Han blir dock varse om upprörda åsikter när han besöker tvillingbrorsan Marcus, som bor en fem minuters bilfärd från Martin i Helsingborg. 

- Det är väl mer min brorsas grannar som inte är lika glada. De gnäller mycket när jag kommer förbi, det får man höra, säger Olsson, som då lägger till med en falsk identitet:  

ANNONS

- Ibland får jag säga att jag är Marcus. Jag vill inte höra de frågorna. 

Martin Olsson spelade 25 matcher för HIF och står på 32 framträdanden i MFF.

Publicerad 2022-06-27 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto