Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

MFF-vd:n rasar mot skandalscenerna: "Finns de som fått sjukvård"

5v

MALMÖ. Tumult uppstod på läktaren efter Malmö FF-AIK och MFF-anställd personal har skadats. 
Klubbens vd Niclas Carlnén är förargad över situationen. 
- Jag skulle vilja säga att det är riktigt, riktigt dåligt, säger han. 

Malmö FF gick upp i serieledning efter Veljko Birmancevics mål i första halvlek mot AIK. Men publikfesten, med över 18 000 åskådare på plats, fick ett tråkigt efterspel. Efter att spelarna lämnat Eleda Stadions gräsmatta tog sig en större grupp bland de tusentalet AIK-fans på kortsidan över mot den östra läktaren.  

De fastnade på säkerhetsvakter på plats i den hörna som kallas familjeläktaren, och från långsidan kom MFF-fans rusande mot samma hörna. Supportrarna hölls isär och kom aldrig nära varandra, men AIK-gruppen pressade mot vakterna och försökte storma långsidan.  

ANNONS

Det hela slutade med att minst en bengal kastades mellan de två grupperna innan situationen lugnande ner sig. Personal har både skadats och fått uppsöka sjukvård efter skandalscenerna bekräftar Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.  

- Mindre än en handfull MFF-anställda har skadats. Eftersom vi inte samlat ihop all information vill jag inte ge en exakt siffra, säger Niclas Carlnén och tillägger att polisanmälningar antagligen gjorts i några av fallen.  

- Jag vet att det finns de som fått sjukvård, men jag vill inte kommentera det mer än så.   

Carlnén såg själv inte händelsen.  

- Jag såg ingenting av det faktiskt. Jag kom ut en liten stund senare och kunde bara se att det var pågående. Jag har ingen uppfattning i dagsläget om hur det startade. Det som vi gjort nu är att det finns en kontakt med polisen, sedan finns ett material att titta på se vad som egentligen startade allt. Sedan får vi samla ihop vår fakta - det är ganska många som jobbar en sådan här match, så vi vet exakt rätt antal och så vidare, säger Carlnén och får frågan om de kunde gjort något annorlunda: 

ANNONS

- Eftersom jag inte vet hur det startade kan jag inte riktigt svara på det. Jag såg att både ordningsvakter och polis står där efter ett litet tag, men jag kan inte utvärdera det.   

Incidenten kommer efter turbulenta dagar i Malmö FF:s kommunikation med supportrarna. Spelarna bar inför kvällens match t-shirts med texten “Rädda svensk fotboll”, efter ett initiativ från supportrarna mot polisens villkorstrappa.  

MFF ville först inte att spelarna skulle bära tröjorna, innan fansens hårda kritik gav förslaget godkänt. Carlnén ställs mot faktumet att kvällens scener kan ha spelat argumenten för villkorstrappan i händerna.  

- Jag skulle säga att det inte är bra för något. Varken att bengaler flyger i luften på det viset som de gjorde, eller den situationen som uppstår - vi vill ha trygga och säkra evenemang. De här är precis motsatsen till det. Jag skulle vilja säga att det är riktigt, riktigt dåligt, avslutar Niclas Carlnén.  

ANNONS
Publicerad 2021-10-27 kl 23:07
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto