Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milosevic oro efter nya huvudskadan - kan missa derbyt: "Hård smäll"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Fem spelare missade måndagens AIK-träning.
Det största frågetecknet är om Alexander Milosevic kan spela i derbyt mot Djurgården.
- Jag har kommit tillbaka lite för många gånger med symptom där det har känts bra och sedan har det blivit värre, säger han till Fotbollskanalen.

2:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Anders Wiklund/Johan Nilsson/TT.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från AIK-Degerfors.

Redan efter 14 minuter i matchen mot Degerfors så fick Alexander Milosevic en smäll på huvudet och tvingades lämna plan. Otäckt för mittbacken som missade flera månader förra året på grund av en huvudskada.

Milosevic tränade inte på måndagen och nu är det oklart om han kan spela i söndagens derby mot AIK.

- Jag kommer göra allt för att försöka spela på söndag. Sedan får vi se. Jag har kommit tillbaka lite för många gånger med symptom där det har känts bra och sedan har det blivit värre. Så vi får se. Vi tar det dag för dag, säger han till Fotbollskanalen.

- Det är inte som en muskelskada när man känner att det är läkt och att man kan köra på. Det är mycket dag till dag.

Annons

Blev du orolig efter smällen?
- Det är man alltid med sådana här skador. Jag slog huvudet i marken. En hård smäll mot huvudet. Men vi får se, det kan vara över i morgon, men jag vet inte själv. Det är symptom.

Var du inne i gymmet i dag?
- Det är lite saker som jag måste göra och gå igenom efter det här, och med den historien som jag har.
 

Även John Guidetti avbröt 1-2-förlusten mot Degerfors. Efter 62 minuter, vid ställningen 1-1, satte han sig ner i gräset och lämnade sedan plan.

Guidetti var också inne och körde rehab på måndagen. Efteråt gav han ett lugnande besked och berättade att det är vaden som har krånglat.

- Det är bättre i dag. Jag hoppas kunna spela derbyt, säger Guidetti.

Andreas Brännström räknar också med att Guidetti kan spela i söndagens derby mot Djurgården - men det är ett större frågetecken kring Milosevic.

Annons

- John fick en känning nu igen. Det är inte som förra gången men vi får ta det dag för dag. Jag hoppas att han är i full träning inom de närmaste två dagarna. Men det är lite tidigt att säga, vi får se, säger Brännström.

- Milosevic kom in till Karlberg i dag och mådde rätt bra, men jag vågar inte riktigt uttala mig om det där. Just när han har sin bakgrund med huvudskada så sa vi att vi inte stressar.

Tror du att båda är i full träning på fredag?
- John räknar vi med. Jag vågar inte säga med Milosevic. Han kanske är tillbaka ännu tidigare, eller kanske inte alls. Jag är väldigt försiktig när det handlar om huvudet.

Förutom Guidetti och Milosevic så saknade även Viktor Fischer, Erick Otieno och Aboubakar Keita på måndagens träning.

- Fischer tror jag tränar i morgon. Han har haft lite småkänningar här i veckan så vi gav honom en extra dag i gymmet. Keita fick en smäll och var i gymmet i dag men tränar i morgon. Otieno är frisk men har spelat allt. Han är väl en av spelarna som gör flest meter på träningarna. Det var första gången i dag som han uttryckte att han var lite sliten. Så vi gav honom en dag extra i gymmet, säger Brännström. 

Annons
Publicerad 2023-05-22 kl 18:05

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto