Missräkning av Häcken - kryssade mot Degerfors efter sent kvitteringsmål

GÖTEBORG. Alexander Jeremejeff såg ut att frälsa Häcken med ett segermål i 88:e minuten.
Men i den 94:e minuten kvitterade istället Dijan Vukojevic för Degerfors och spikade slutresultatet 2-2.
- Vi ger dem ett sista läge, det är synd, säger Alexander Jeremejeff till Discovery+.

Se höjdpunkterna från Häcken-Degerfors i spelaren ovan.

BK Häcken ställde upp med samma manskap som städade av IFK Värnamo med 4-1 för en vecka sedan. Därmed fick Johan Brattberg fortsatt förtroende mellan stolparna i Peter Abrahamssons skadefrånvaro. Hos gästerna Degerfors ersatte Elyas Bouzaiene och Justin Salmon Albin Mörfelt och Christos Gravius, som båda två saknades i truppen av oklar anledning.

I den tolfte matchminuten fick hemmalaget ett suveränt läge att ta ledningen när Mikkel Rygaard var nära att sätta upp Alexander Jeremejeff i ett friläge. Djupledspassningen blev dock aningen för brant och nådde inte skyttekungen.

Degerfors hotade offensivt under den första kvarten, men därefter tog Häcken över spelet mer och mer. Efter 20 spelade minuter serverade Samuel Gustafson Mikkel Rygaard, som dunkade in ledningsmålet genom ett högoktanigt avslut.

I minut 38 fick Simon Gustafson möjlighet att göra sitt första allsvenska mål sedan sin återkomst, när han drog till från distans. Alfie Whiteman tvingades till en stor räddning i bortamålet, och returen gick ut till hörna. Trots en massiv press mot bortamålet slutade den första halvleken 1-0.

- Vi har kontroll över matchen med mycket bollinnehav, men den sista passen sitter inte. Jag har själv några tillfällen där jag borde göra det bättre på. Det måste vi förbättra till andra halvlek, sa halvlekens enda målskytt Mikkel Rygaard till Discovery+ i paus.

Den andra halvleken började som den första slutade - med Häckentryck. Men i stället för en utökad ledning skulle Degerfors komma att få en vass kontring, vilken man utnyttjade på bästa sätt. Joseph-Claude Gyau gjorde bort Tomas Totland i hemmaförsvaret, och förlängde sedan vidare till Omar Faraj. 20-åringen gjorde inget misstag, utan sköt kyligt in sitt andra allsvenska mål den här säsongen.

I minut 76 var Häcken-målvakten Johan Brattberg långt ute från målet, samtidigt som Omar Faraj hann först på en djupledsboll. Anfallaren gick för skott, men lyckades inte chippa över Brattberg och läget rann ut i sanden. Strax därefter utmanade inbytte Ibrahim Sadiq för Häckens del, men gick omkull i straffområdet. Hemmaspelarna ropade på straff, men domare Kaspar Sjöberg lät spelet fortgå.

Häcken gick för ett ledningsmål med allt man hade, och fick till slut utdelning. Alexander Jeremejeff sprang sig loss från Degerfors-försvaret och chippade in 2-1-målet bakom Whiteman i den 88:e minuten.

Men Degerfors skulle få sista ordet. I den 94:e minuten höll sig Dijan Vukojevic framme  och lyckades nicka in 2-2-kvitteringen från nära håll bakom Johan Brattberg i Häcken-målet.

Häcken var sedan ruggigt nära ett segermål när man hade ett långskott i ribban i 95:e minuten genom Ibrahim Sadiq, men 2-2 stod sig och Häcken tappade viktiga poäng i guldstriden.

- Det är synd. De har inkast högt upp, vi backar hem på halva plan med för många spelare, låter dem vända och komma upp med bollen. Vi ger dem ett sista läge. Det är synd, säger Alexander Jeremejeff till Discovery+ efter matchen och fortsätter diskutera insatsen:

- Den är bra, vi kommer till mycket lägen. Det ser väl ut som de flesta matchbilder för oss i år, vi är utanför motståndarens box. Idag tycker jag att inläggen är bättre, flera och på rätt ytor men vi får inte in bollen förrän i slutet. Det har varit en sådan säsong där vi fått in sena mål, men inte idag.

Desto gladare, det var Degerfors lagkapten Sebastian Ohlsson.

- Jag kommer fan knappt ihåg hur målet gick till. Det var väl tillbakaspel, inlägg, nick? Nej, det var otroligt skönt. Det känns som vi har åkt på mycket dåliga grejer och förlorat mycket matcher, så det är skönt att vi får lite tur med oss. Det känns som vi har samlat ihop till det, säger han till Discovery+ efter matchen.

Härnäst gästar BK Häcken Kalmar FF, medan Degerfors IF tar emot Mjällby AIF.

BK Häcken: Brattberg - Totland, Hovland, Hammar, Fridriksson - Rygaard, Samuel Gustafson, Simon Gustafson - Uddenäs, Jeremejeff, Sana.

Degerfors: Whiteman - Granath, Ohlsson, Lagerbielke - Bouzaiene, Örqvist, Carlén, Salmon, Gyau - Faraj, Campos.