Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling tror på ny derbyskepnad igen: "Mycket som tyder på det"

Allsvenskan

STOCKHOLM. För tredje gången i år ställs AIK mot Djurgården.
Då räknar Rikard Norling med en matchbild som inte kan liknas vid de två tidigare.
- Det är lite andra förutsättningar, säger AIK-tränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

AIK och Djurgården har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Dif vann med 2-0 i svenska cupen i mars och därefter bärgade AIK en 2-0-seger i allsvenskan i april. Under söndagen drabbar lagen samman igen, den här gången på Tele2 Arena.

- Det är ett fint derby. Det är det tredje derbyt för året och det är det första av de tre som spelas på konstgräs. Jag känner att även fast mycket är samma så var inte det första och andra derbyt särskilt lika varandra, i alla fall ur vårt spelperspektiv. Nu är det mycket som tyder på att det kommer bli ett tredje derby som kommer ha en tredje bild, med hänsyn till hur strukturen ser ut där ute. Vi får se om vi får till det den här gången, för det är lite andra förutsättningar, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

ANNONS

I och med att det blev lyckat för Djurgården att spela 4-3-3 i senaste derbyt, mot Hammarby (seger med 3-1), förutsätter du att de kör på samma system nu?
- Det blir ju spekulationer, och samtidigt kan man vända på det och se det som att de gjorde ett lyckat byte från 4-3-3 till 4-4-2 mot Norrköping sist. Jag tror det är viktigare för oss att hitta själva essensen i vad de gör och hantera det oavsett om de spelar på det ena eller det andra sättet. Lyckas vi med det så blir det inte så viktigt att fokusera på om man möter en, två eller tre forwards.

Djurgårdens nyckelspelare Erik Johansson gjorde succé som central mittfältare just i den nämnda matchen mot Hammarby.

Vad gör det för skillnad om han spelar mittback eller mittfältare, för er?
- Vi vänder och vrider på sådana saker för att hitta logik av sannolikheter och så. Beroende på om och var han spelar så innebär det vissa tänkbara följder av det. De försöker vi hitta och sen är det en sak om vi i ledarstaben hittar dem och en sak om vi sen ska förmedla det till spelarna eller om det blir ett annat beslut. Djurgården kommer göra sitt, de kommer göra ett väldigt bra matchplansbygge. Det har de gjort tidigare och det förväntar vi oss nu också, säger Rikard Norling.

ANNONS
Publicerad 2018-10-21 kl 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto