Oroligt i Helsingborg - skadegörelse på Värnamobussen och "kvartssamtal"

HELSINGBORG. 1-4-förlusten mot IFK Värnamo blev för mycket för vissa Helsingsborgsfans.
I samband med matchen blev gästernas spelarbuss utsatt för mindre skadegörelse.

Helsingborgs gjorde 1-0 i bottenmötet mot IFK Värnamo under första halvlek. Men inom loppet av fyra minuter tappade hemmalaget ledningen när IFK Värnamo vände matchen med två mål.

Efter att slutsiffrorna skrivits till 4-1 bekräftar HIF-anställd personal för Fotbollskanalen att Värnamos spelarbuss blivit utsatt för mindre skadegörelse i samband med matchen. En grupp supportrar hade efter slutsignalen samlats utanför Olympias ena långsida, i närheten av bussen.

Förlusten innebär att HIF är näst sist i allsvenskan, och klubbdirektören Joel Sandborg gick ut för att möta supportrarna som stannat kvar efter matchen. "Kvartssamtalet" såg ut att ha gått lugnt till när Sandborg talade till besvikna fans. Under matchen hördes bland annat rop efter tränaren Jörgen Lennartssons avgång från Olympias södra kortsida.

Publicerad 2022-05-21 kl 20:25