Petad förra säsongen - då gjorde Ademi årets första mål för Djurgården

STOCKHOLM. Djurgården vann årets första match med 3-0 mot Västerås SK.
Efter ett tufft 2021 blev nu Albion Ademi målskytt.
- Det är viktigt för mig att visa direkt, säger han.

Hela 20 spelare i Djurgården fick speltid när man i årets första match vann med 3-0 mot Västerås SK.

Och det märktes att det var en match tidigt på året.

Tempot var lågt, målchanserna var få och det bjöds på en del individuella misstag.

Det tog tolv minuter innan det var bud på matchens första mål. Hampus Finndell fick bollen strax utanför motståndarnas straffområde och klippte till - men träffade stolpen.

Djurgården hade mest boll, men hade svårt att skapa chanser.

Efter 32 minuter fick Magnus Eriksson ett bra läge och sköt, men bollen gick på en motståndare och till hörna.

Tre minuter senare kom årets första mål för Djurgården – och det var Albin Ademi som gjorde det.

Elias Andersson slog in ett inlägg från höger, Hjalmar Ekdal nådde högst och nickskarvade till Ademi som var fri vid bortre stolpen och nickade in 1-0.

Skönt för Ademi som hade ett tufft första år i Djurgården där det inte blev en enda match från start, utan det blev åtta inhopp och inget poäng.

- Det var ett bra mål. Jag gillar att hjälpa laget och att göra mål, så det var väldigt skönt, säger Ademi.

Efter den första halvleken gjorde Djurgården sex byten.

Ut gick Jakob Widell Zetterström, Magnus Eriksson, Joel Asoro, Isak Hien, Albion Ademi, Adam Bergmark Wiberg och Linus Tagesson.

In kom Tommie Vaiho, Haris Radetinac, Kalle Holmberg, Jacob Une Larsson, Axel Wallenborg, Melker Jonsson och Mattias Mitku.

Det var VSK som fick den första målchansen i den andra halvleken. Mattias Mitku slarvade när han passade hem bollen, och bortalagets William Videhult fick ett fint läge – men träffade stolpen.

Efter 60 minuter gjorde hemmalaget ett dubbelbyte. Hampus Finndell och Elias Andersson gick av och Curtis Edwards och Emmanuel Banda på.

VSK som var sparsamma med byten i halvtid började nu också göra en del byten. Och då blev det för svårt att stå upp mot Djurgården.

Efter 77 minuter fick Banda bollen centralt, ungefär 25 meter från mål - och klippte till. Bollen satt snyggt i målvaktens vänstra hörn.

Fem minuter senare kom 3-0. Radetinac fick bollen till vänster i straffområdet och hittade en fin passning mot bortre stolpen där Kalle Holmberg tryckte in 3-0.

Efter matchen var Ademi glad. Inte konstigt med tanke på att förra säsongen var tung. Då blev det inte en enda match från start - bara åtta inhopp och inga mål eller assist.

- Det är viktigt att göra mål och spela bra och visa tränarna att jag är redo för att spela mer än föra året, säger han till Fotbollskanalen.