Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"ABW" blir kvar i Djurgården - trots stort intresse

Allsvenskan

Efter två raka utlåningar blir Adam Bergmark Wiberg kvar i Djurgården 2022.
Det är både spelare och klubb inställda på.
- Vi har varit eniga om att han ska vara i Djurgården, säger sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Adam Bergmark Wiberg, 24, värvades till Djurgården inför säsongen 2019 och gjorde fem inhopp när klubben vann sitt senaste SM-guld. Därefter har forwarden varit utlånad till Örgryte (2020) och Falkenberg (2021) i superettan.

I en intervju med Fotbollskanalen förra veckan berättade "ABW" att han vill utmana om en startplats i Djurgården under sitt sista kontraktsår 2022 - och så ser det också ut att bli. Det bekräftar nu sportchefen Bosse Andersson.

- Adam har haft två utlåningar och samlat på sig erfarenhet. Resultatet för Falkenberg var en besvikelse (laget åkte ur superettan) och det var mycket stolpe ut. Men vi vet om hans egenskaper och fokuserar på att utveckla Adam, säger Andersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Finns det konkret intresse från andra klubbar?
- Det finns mängder av klubbar som frågat om honom, men vi har varit eniga om att han ska vara i Djurgården. Det är det han fokuserar på. Det hör av sig klubbar nästan varje dag, men det är inget som är intressant för oss eller honom.

Bergmark Wiberg startade i försäsongspremiären mot Västerås under lördagen och byttes ut i halvtid. I år konkurrerar han främst med Victor Edvardsen, Kalle Holmberg och Joel Asoro i Djurgårdens anfallslinje.

Publicerad 2022-01-22 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto