Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Spelarna som var utlånade måste visa ännu mer"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården vann årets första match.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Foto: Bildbyrån.

Märktes att det var årets första match
Tempot var lågt, det var en hel del individuella misstag och det var först när Västerås gjorde en del byten som målen rann iväg. Innan bortalagets flera byten var det inte långt borta att det stod 1-1 efter Mattias Mitkus slarviga hemåtpassning. En annan vanlig sak i så här tidiga matcher på året är alla byten. 20 stycken fick speltid i Djurgården, och det var något liknande i VSK.

Spelarna med press på sig måste visa mer
Förra säsongen var Adam Bergmark Wiberg, Elias Andersson och Isak Hien utlånade. Nu är trion tillbaka för att visa att de är tillräckligt bra för att vara kvar i Djurgården, och det är något som måste visas direkt. Inte helt enkelt med tanke på att det är så tidigt på året. Trion var okej, men inte mer än så och måste visa ännu mer för att positionera sig.

ANNONS

Bäst var några av inhopparna
Emmanuel Banda och Melker Jonsson hoppade in i den andra halvleken och båda bjöd på flera fina aktioner. Banda började med att snyggt lyfta bollen över VSK:s högerback så att Axel Wallenborg fick öppet läge på kanten. Sedan satte han 2-0-målet efter ett bra skott utifrån. Jonsson kom in såg ut som en Rasmus Schüller-light. Han fördelade bollar och hittade fina ytor mellan motståndarens lagdelar. Banda har man sett innan, men Jonsson är man nyfiken på att se mer av.

Många saknades - bland annat fem startspelare
Nyförvärven Piotr Johansson och Victor Edvardsen saknades. Det gjorde även Aleksandr Vasiutin, Elliot Käck, Rasmus Schüller, Jesper Löfgren och Kofi Asare. Det är klart att det betyder en del att inte ha med flera i det gänget.

Så gick snacket om ryktena
Nyasha Mushekwi var på plats på läktaren och tvingades av sportchefen Bosse Andersson kliva in i Discoverys halvtidsintervju. Bosse fick frågor om han ska värva Mushekwi och då, mitt i intervjun, så började han ropa på "Mush". Anfallaren lommade ner från läktaren och in i intervjun, och sa att det inte blir spel i Djurgården i år.

ANNONS

Jacob Une Larsson kopplas ihop med grekiska Panaitolikos, och sa efter matchen mot VSK att han gärna vill flytta. Bollen ligger hos Djurgården. Läget är osäkert, men det är klart att Djurgården förmodligen inte vill släppa en given mittback om man inte har en väldigt bra ersättare på gång.

Edward Chilufya kopplas ihop med danska Midtjylland. Där var det inget nytt att säga och den kvicke yttern var sjuk och inte med i lördagens match. 

Publicerad 2022-01-22 kl 17:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto