Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rakip vann sjätte SM-guldet: "Två minuter innan bytet sa jag: 'Hoppas ingen blir skadad'"

Allsvenskan

MALMÖ. Erdal Rakips Malmö FF är svenska mästare. 
Mittfältaren vann sitt sjätte SM-guld efter att ha ersatt Oscar Lewicki tidigt.
- Det är jobbigt att komma in så bara mitt i en match. Två minuter efter ser jag Oscar teckna (för byte), säger Rakip. 

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Redan efter 22 minuter tvingades Malmö FF byta i den sista allsvenska matchen mot Halmstads BK. Oscar Lewicki gick ut och Erdal Rakip fick ersätta på mittfältet.

En Rakip som var oförberedd, minst sagt. 

Du har sex SM-guld nu, men detta var ett nytt sätt att vinna på. Vad hände?  
- Jag kom in ganska tidigt. Två minuter innan säger jag till "AC" : Hoppas ingen blir skadad. Det är jobbigt att komma in så bara mitt i en match. Två minuter efter ser jag Oscar teckna (för byte). Jag håller åt höger och vänster, har vi några andra innermittfältare? Det var jag och AC, så han sa "värm upp, du ska in". Aghh! Så fick man springa några ruscher, man var fortfarande kall i kroppen till man kom in i matchen, säger Rakip. 

ANNONS

MFF spelade 0-0 vilket räckte för att vinna allsvenskan på bättre målskillnad än AIK. Halmstad hade ett visst tryck under slutminuterna men överlag hade hemmalaget bra kontroll under den avslutande halvleken. 

- Jag tycker att det går bra under hela matchen. Vi gör en bra match och kontrollerar. De har inte många målchanser och vi har ändå några. När det står 0-0 kan matchen sluta hur som helst, man kan få in en boll från ingenstans. Vi håller tätt och när det kommer fram till den 90:e ser jag fem tilläggsminuter. Det var ändå jobbigt, jag tänkte var hade han hittat de fem minuterna? Men vi kontrollerar och håller koll, säger Rakip.

MFF-produkten har nu sex SM-guld med klubben.

Publicerad 2021-12-04 kl 17:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto