Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tomasson skriver ny historia i MFF: "Jag älskar och njuter av att vara i Malmö"

Allsvenskan

MALMÖ. Jon Dahl Tomasson är en mästare med Malmö FF igen. 
Inte sedan början av 2000-talet har samma tränare vunnit allsvenskan två år i rad, vilket kan göra dansken svår att behålla. 
- Om man tar två SM-guld och går till Champions League och har ett namn som Tomassons är det klart att han är väldigt attraktiv, säger sportchefen Daniel Andersson.

3:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från guldmatchen i spelaren ovan.

3:47
JDT: "Malmö ska bli ännu bättre"
1:30
Höjdpunkter: SM-guld till Malmö efter oavgjort mot Halmstad

Tränarduon Sören Åkeby och Zoran Lukic gjorde det med Djurgården 2002 och 2003 – sedan dess har ingen allsvensk tränare vunnit SM-guld två år i rad. Senast någon MFF-tränare gjorde det hette han Bob Houghton och tränade de himmelsblå på 1970-talet. 

Malmö FF:s Jon Dahl Tomasson har skrivit in sig i historieböckerna efter 0-0-resultatet mot Halmstads BK i dag, som innebar att MFF vann allsvenskan tack vare bättre målskillnad än tvåan AIK. 

- Fantastiskt. Otroligt stolt över att stå här. Att vinna ett guld är svårt nog. Att vinna två i rad och samtidigt kvalificera sig till Champions League – historiskt sett är det nästan omöjligt att göra det och vinna. Men killarna har gjort det omöjliga, det är imponerande och jag är riktigt glad över att vara ledare för den här gruppen, säger Jon Dahl Tomasson.

ANNONS

Just Champions League-spelet fick tränaren att i Discovery+ sändning utbrista att MFF "hade vunnit serien för två månader sedan om vi inte haft Europa". 

- Självklart. Jag skulle kanske inte ha överdrivit, det skulle jag inte ha gjort, utan bara sagt för länge sedan, säger Dahl Tomasson när han utvecklar svaret.  

45-åringen ersatte Uwe Rösler inför förra säsongen, vann allsvenskan tre omgångar före slutet och MFF nådde även finalen i svenska cupen. I år har laget som bekant tagit sig till Champions League utöver SM-titeln som försvarats. 

För två vintrar sedan lämnade han jobbet som assisterande hos Danmarks tidigare förbundskapten Åge Hareide. 

- Jag är glad för min tid i Malmö. Då var det ett svårt beslut att lämna det danska landslaget, som vi inte förlorade under tre år i rad med. Samtidigt var det ett lätt beslut, en unik möjlighet att kunna påverka sättet som jag vill spela fotboll på, säger Dahl Tomasson.  

ANNONS

- Jag har inte tvivlat på mina egna kvaliteter, överhuvudtaget inte.  

Efter dessa titlar kan det bli svårare att behålla det danska landslagets främsta målskytt genom tiderna. Jon Dahl Tomasson har en tillsvidareanställning i MFF. 

- Om man tar två SM-guld och går till Champions League och har ett namn som Tomassons är det klart att han är väldigt attraktiv, den oron finns så klart. Sedan är ett vinterfönster kanske samma som ett sommarfönster. Allting det vi har pratat om är att han ska vara kvar. Det är det vi planerar nästa år utifrån, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.   

Dahl Tomasson om intresset: 

- Sådan är fotbollen ju. Jag älskar att vara i Malmö och njuter av att vara i Malmö. Jag lägger ner mycket tid och jobbar stenhårt eftersom jag vill ha resultat. Det vill också resten av tränarstaben och klubben, så vi överlåter ingenting till fältet – vi vill alltid ha mer. Det är inte så lätt att vara nöjd. 

ANNONS

Jon Dahl Tomasson fortsätter: 

- Jag tänker inte på sådana saker. Jag njuter av att vi har vunnit. Liksom duktiga spelare är det naturliga att se sig runt, men jag tycker att vi alltid haft en bra dialog, jag och Daniel, över en längre tid och haft ett bra samarbete.  

Publicerad 2021-12-04 kl 22:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto