POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Reinfeldt ser allvarligt på skandalen - vill stänga av de skyldiga

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ser allvarligt på den senaste läktarskandalen.

I Malmö på tisdagskvällen blev Helsingborgs målvakt Pär Hansson träffad av ett knallskott och sedan attackerad av en supporter som sprang in på fotbollsplanen.

- Vi får återigen ta diskussionen om hur vi ska kunna dämpa det här, säger Reinfeldt till Aftonbladet.

- Det viktiga nu tror jag är att hela samhällsreaktionen blir: "så här vill vi inte ha det".

På frågan vad regeringen kan göra för att stoppa fotbollsvåldet, svarar Reinfeldt:

- Vi kan börja med att se om vi kan få ifatt de personer som gör det, så att de på olika sätt kan stängas av. De kanske också har gjort sig skyldiga till brott som kan prövas.

- Huruvida regeringen kan bidra med något, det får i så fall vi diskutera vad det kan vara.

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) säger till Aftonbladet att "fotboll inte får bli en arena för bråkstakar" och att "det kräver engagemang från alla inblandade parter".

Den nationella samordnaren i huliganfrågor, Per Unckel, leder ett tvåårigt projekt om hur huliganproblemen ska stoppas. Han manar nu till lugn.

- Det enklaste som finns är att som Thomas Bodström ropa, ropa, ropa. Det gäller att ropa på rätt sak. Jag syftar till en långsiktig uppgörelse mellan fotbollen och staten, säger Unckel till Aftonbladet.

- Nu måste polisen inskrida mot brottslighet som begås på läktaren, som att använda pyroteknik. Därefter får vi värdera om lagstiftningen räcker eller inte.

Unckel säger att han kommer att föreslå åtgärder när han är färdig med sitt projekt, och att det kommer att ske innan två år har gått. Unckel har tidigare sagt att han kan tänka sig ändringar i sekretesslagstiftning för att stoppa huliganer från att komma in på fotbollsarenorna samt att införa maskeringsförbud på läktaren, i likhet med det som finns i samband med demonstrationer.

Publicerad 2011-05-25 kl 09:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå