Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rieks reaktion på petningen mot AIK: "Blev lite chockad"

Allsvenskan

VÄRNAMO. Viktig kugge under flera år i Malmö FF.
Men i förra veckan fick Søren Rieks erfara hur det är att bli petad.
- Jag såg det inte riktigt komma, säger han.  

1:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

34-åringen har varit bland MFF:s mest stabila spelare de senaste åren och stått för avgörande insatser regelbundet. Men årets försäsong blev inte vad Søren Rieks tänkt sig på grund av småskavanker - dessutom blev han sjuk till den allsvenska premiären.  

Vänsteryttern hoppade in i den andra omgången mot Elfsborg men saknades helt i matchtruppen till stormötet mot AIK. Ett jobbigt beslut att ta sa MFF-tränaren Milos Milojevic då, och det är ytterst sällan en skadefri Rieks inte får plats i truppen. 

Hur reagerade du på det?  
- Jag var besviken, så är det. Dagen efter, under matchdagen - sedan när man går ut till träning igen försöker man lägga det bakom sig och fokusera på nästa uppgift. Och det är att göra bra träningar och blicka fram mot den här matchen. 

ANNONS

Rieks betonar vilken överraskning som petningen var:  

- Jag var lite chockad. Jag har ändå varit delaktig i truppen i de flesta matcherna, så jag såg det inte riktigt komma att jag inte skulle vara med. Som jag sa var jag lite förbannad och arg, men återigen, när man väl är tillbaka i träning nästa dag får man lägga det bakom sig. 

Han vill inte gå in på hur Milojevic motiverade petningen.  

- Det håller vi mellan oss två. Det är bara att vara sportslig, inget mer än det. Jag var inte enig i det han tyckte, men så är det ju, så ska det vara, säger Rieks. 

I går mot IFK Värnamo var dansken tillbaka i truppen och ersatte konkurrenten Veljko Birmancevic redan i halvtid. Dock utan att riktigt ge svar på tal när MFF bara fick 0-0 mot nykomlingen.  

- Det är svårt att säga. Man försöker att göra det så gott man kan, säger Rieks.  

ANNONS

MFF ligger fyra i den allsvenska tabellen och har fyra poäng upp till den enda fullpoängaren Hammarby. 

Publicerad 2022-04-22 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto