POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Rösler superfacit på Stadion - 58 poäng av 69 möjliga: "Vi får motståndarna skraja"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

MALMÖ. 23 allsvenska matcher på Stadion för Uwe Rösler, med bara en förlust, 18 vinster, och 55-10 i målskillnad. 

Det blev oavgjort i Uwe Röslers första hemmamatch i allsvenskan, mot Östersunds FK, trots stor dominans. Efter det har Malmö FF bara tappat poäng i fyra allsvenska hemmamatcher: förlust mot Djurgården, och oavgjort mot Sirius, Gif Sundsvall, och årets premiär mot BK Häcken. Även mot Sundsvall och Sirius var det stor dominans, men MFF hade svårt att få in bollarna i mål.

Övriga 18 allsvenska matcher har vunnits, inkluderat söndagens match mot IFK Göteborg (1-0). MFF:s målskillnad på de 23 matcherna är 55-10.

- Supportrarna är fantastiska. De är det varje hemmamatch, säger Bonke Innocent.

- Det ger oss en extra spelare i matchen. Vi får motståndarna skraja.

Även mot IFK Göteborg såg det bra ut. MFF hade, enligt Rösler, tio avslut i ”målzonen”, som han definierar som straffområdet minus ytterzonerna på straffområdet, medan IFK bara hade ett avslut där.

- Och vi vann bollen 30 gånger på deras planhalva. Vår bästa siffra den här säsongen och 25 av dem kom när det var elva mot elva, säger Rösler. 

MFF-spelarna har dock varit slitna mot slutet, då det här var sjunde matchen på 21 dagar. Det täta matchandet har gjort att spelare som Fouad Bachirou och Arnor Traustason har varit riktigt trötta, och till och med Johan Dahlin behövde vila en match. Därför är det nu ett lägligt uppehåll, trots att MFF:s form har gjort att de tagit ikapp sex poäng på sex omgångar mot Djurgården 

- Verkligen. Det är mycket slitage och intensiva matcher de senaste veckorna. Det blir gott för oss, säger Rasmus Bengtsson.

Publicerad 2019-10-07 kl 08:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå