Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sebastian Larsson öppnar för fortsättning inom AIK: "Brinner väldigt mycket för klubben"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Sebastian Larsson öppnar dörren för en fortsättning i någon roll inom AIK.
Nu berättar han varför han slutar att spela.
- Jag är livrädd över att kliva ut på en plan och känna att jag inte har det som krävs i skallen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Stockholmsderbyt i spelaren ovan.

Det började i Eskilstuna och slutar i AIK. Däremellan spenderade han 14 år i England. I torsdags meddelade Sebastian Larsson, via AIK:s hemsida, att han lägger skorna på hyllan efter årets säsong. 

Efter 2-1-segern mot Djurgården berättar han för Fotbollskanalen om varför han valt att avsluta karriären.

- Det är väl ett beslut som har växt fram. Jag tog mig en funderare i fjol. För mig är det i huvudet så himla viktigt och jag känner att jag fortfarande kommer dit, men det krävs lite mer mentalt för att ta sig dit. Jag är livrädd över att kliva ut på en plan och känna att jag inte har det där i huvudet. Den risken vill jag inte utsätta mig för. Allt har sin tid och från och med nästa säsong är det andra som tar över och drar skeppet vidare, säger han.

Annons

Vad ska du göra?
- Det var en bra fråga. Jag vet inte.

Har du ingen plan?
- Egentligen inte, mer än att jag inte har någon stress över det. Jag är ganska trygg i mig själv. Jag vill först och främst få lite distans, det tror jag är viktigt. Jag vill komma hem och säga till min familj att nu finns min tid åt er, inte tvärtom som det har varit i hela deras liv. Sedan får vi se.

Efter fem säsonger, med ett SM-guld, i AIK så har han fått starka känslor för klubben. Och nu öppnar upp för en fortsättning i någon annan roll.

- Fotbollen kommer jag aldrig att släppa helt. AIK som förening har gett mig mycket och kommit att betyda extremt mycket för mig. Så det är väl inte omöjligt att vi efter säsongen kommer att ha en dialog. Men mer än så vet jag inte, säger han.

Ser du dig som tränare eller i annan roll i så fall?

Annons
- Jag har ju inga tränarutbildningar, så det blir ju tufft. Men jag älskar fotboll och brinner för den och brinner väldigt mycket för den här klubben. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att ha den härliga relation vi har.
Publicerad 2022-10-17 kl 09:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto