Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Självkritiskt Hammarby efter segern: "Helt sjukt - blev lite kaos"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Viktig 3-2-seger mot Sirius, men nervigt mot slutet.
Onödigt, tycker två Hammarby-stjärnor,
- Helt sjukt att det blev som det blev, säger Abdul Khalili till Fotbollskanalen.
- Vi måste undvika det här, kommenterar Astrit Selmani.

9:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se Hammarbys mål från matchen mot Sirius i TV4-Sportens sändning i spelaren ovan.

Länge ledde Hammarby med 3-1 hemma mot Sirius, och laget skapade många målchanser. Men man fick inte in ett 4-1-mål och i den 89:e minuten reducerade Uppsala-laget till 3-2. Då blev det nervigt på Tele2 Arena.

Men Bajen höll ut och tog sin andra allsvenska seger för säsongen.

- Det blev kanske lite onödigt spännande mot slutet men vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Det är skönt, säger forwarden Astrit Selmani.

Han gillar inte att Hammarby inte stängde matchen, utan att den levde hela vägen in.

- Vi måste undvika det. Efter minut 85 måste vi börja fatta: "Okej, nu står det 3-1, vi behöver inte spela Hawaii-fotboll mer". Men det är kul. Jag tycker det är skitkul när det blir Hawaii. Jag tror alla tycker det är kul. Men vi måste också förstå att vi behöver döda matchen. Håll i bollen bara.

Annons

- Å andra sidan vill vi bjuda på rolig fotboll. Jon (Gudni Fjoluson, mittback) och grabbarna sa: "Vi kan inte ha Hawaii-fotboll". Då sa jag: "Men det är skitkul, det är Autobahn". Då sa han: "Ja, men då kör vi bara". Det får gärna bli så men ibland när det blir så nervigt så får man panik där ute. Vi behöver undvika det.

Selmani förklarar att ytorna i offensiven blev så stora att Hammarby valde att gå till attacker som öppnade upp för Sirius-omställningar.

- När vi fick bollen var det Autobahn. Det var raka vägen en mot en. Har man en spelare som Amoo som kan gå en mot en, då är det bara att låta honom gå en mot en. Det är klart att det blir jobbigt för backarna, men har man sådana spelare ska man bara släppa lös dem.

Ert presspel satt i dag. Varför?
- Det är som jag sagt innan: springer jag så är det bara att följa efter. Vi måste våga tro på spelet vi har, det kvittar vem vi möter. Sen kommer det inte bita varje gång. Det måste vi vara medvetna om. Så mycket som vi sprang på försäsongen, så mycket måste vi springa. Det ska inte finnas en spärr för hur mycket vi orkar, säger Selmani.

Annons

Lagkamraten Abdul Khalili, som gjorde ett av Bajens mål, menar att de grönvita borde ha vunnit med större siffror.

- Vi var helt överlägsna. Det är sjukt att det slutade 3-2. Men vi gjorde en bra match och det kunde slutat 10-1. Vi fick många chanser och gjorde tre mål, säger Khalili.

- Jag hade två passningar där jag kunde gjort det mycket bättre och det var andra situationer också… men jag ska inte vara negativ. Vi ska vara positiva. Tre poäng är tre poäng.

Men är det en viktig bit, att ni vill jobba bort den där nerven och risken för att tappa matcher?
- Ja, det är egentligen helt sjukt att det blev som det blev. Jag fattar inte varför. Vi är lite sådana att när det går lite för bra så slappnar vi av och tappar koncentration. Alla vet vad ett mål kan betyda i fotboll och när de gjorde 3-2 var det helt plötsligt lite kaos. 

Annons

- Vi snackar om det här varje vecka.

Nu har Khalili gjort tre mål på fem allsvenska matcher i år.

- Haha. Jag är värsta målmaskinen nu. Nej, men det är klart att det alltid är skönt att göra något extra för laget. Men tre poäng är det viktigaste.

- Jag har en mer offensiv roll nu och kommer högre upp i planen. Förra året var det mer att jag var med och byggde upp nerifrån.

Nämnde Selmani gjorde inget mål, men två assist. Och stod för en "hockeyassist" till Bajens 2-0-mål.

- Det betyder mycket. Två assist och inblandad i tredje målet. Det är det här jag har kommit hit för. Sen vet jag att var nära att göra mål själv några gånger, men jag var ett konstant hot hela tiden och skapade farliga lägen till mig själv och laget. Det kommer löna sig i längden, säger Selmani.

- Jag vill ju göra mål, det tror jag alla ser. Men jag får inte bli egoistisk. Jag hade lägen där jag egentligen kunde skjutit men valde att passa. Vi måste ta tre poäng. Det (målen) kommer att komma. Jag tror alla ser att när jag får spela som jag gjorde i den här matchen, droppa ner, komma ut (på kanten) och göra lite vad jag vill så blir det farligt. Lite som jag var förr.

Annons
Publicerad 2021-05-08 kl 19:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto