POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Speldag mellan Blåvitt och AIK sätts nästa vecka

Foto: Bildbyrån.

Matchen mellan IFK Göteborg och AIK sköts upp efter försök att manipulera resultatet.
I nästa vecka ska ett nytt datum vara spikat.
”Speldag bestäms på tisdag”, skriver AIK:s sportchef Björn Wesström i ett sms till Fotbollskanalen.

Det var under gårdagen som nyheten om ett matchfixningsförsök, som skett inför mötet mellan IFK Göteborg och AIK, skakade om svensk fotboll. En spelare i AIK slog larm om att han blivit kontaktad och erbjuden pengar mot att han i gengäld skulle påverka utgången av matchen.

Svenska Fotbollförbundet tog då beslutet att skjuta upp matchen.

- En sak kan jag lova er, och det är att vi kommer att jaga er. Vi kommer jaga er så mycket vi bara kan. Vi kommer att göra allt vi kan för att identifiera er och för att få bort er. Vi vill inte veta av er i svensk fotboll. Ni är inte välkomna, sa förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand på en presskonferens.

Det är fortfarande oklart när matchen i fråga kommer att spelas, men i ett sms till Fotbollskanalen skriver sportchefen Björn Wesström att nytt speldatum sätts nästa vecka.

”Speldag bestäms på tisdag”, skriver Wesström.

Till Aftonbladet bemöter Wesström även uppgifterna om att en tidigare AIK-spelare varit inblandad i försöka att påverka spelaren. Uppgifter även källor till Fotbollskanalen uppgett.

- Jag vill inte spekulera i huruvida det är sant eller inte det som är publicerat. Det är inte vår roll. Vi konstaterar bara att vi har varit med om något som gör att vi känner oss drabbade och har agerat utifrån det och huruvida eller vilka som har inblandning eller inte är inte vår sak, säger han till tidningen.

Han förnekar samtidigt inte att tanken slagit honom att spelaren i fråga, i teorin, själv skulle kunna ha varit med och påverka matchresultat då han själv var aktiv.

- Den (risken) finns ju där. Jag skulle vara naiv om jag sa något annat. Jag vill inte tro det men jag ville inte tro att det här skulle hända heller. Att en spelare skulle behöva visa det civilkuraget han gjorde för att det här skulle komma upp till ytan. Men nu har det hänt. Nu är vi där och då får vi ta med oss det i den dagliga verksamheten också på ett tydligare sätt än vi kanske haft tidigare.

Publicerad 2017-05-19 kl 20:01
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå