Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare AIK-stjärna inblandad i matchfixningsförsöket

Allsvenskan

En AIK-spelare har blivit utsatt för ett mutförsök inför matchen mot IFK Göteborg.
Den som kontaktade spelaren inför försöket är en före detta AIK-spelare, uppger Aftonbladet och källor till Fotbollskanalen.

27:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Torsdagens stormatch mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi har skjutits upp. Det efter att det framkommit att en spelare i AIK utsatts för ett matchfixningsförsök. Spelaren kontaktades av matchfixare under tisdagen och blev då erbjuden en stor summa pengar för att underprestera i matchen mot Blåvitt.

En förundersökning är inledd och polisen jagar den eller de som ligger bakom försöket till att rigga matchen.

Aftonbladet uppger att det är en tidigare AIK-stjärna som kontaktade den utsatte AIK-spelaren inför mutförsöket. De uppgifterna har även Fotbollskanalen tagit del av, från flera av varandra oberoende källor.

ANNONS

Enligt Aftonbladet ringde den tidigare AIK-stjärnan till den nuvarande AIK-spelaren och stämde träff. Vid träffen hade sedan den tidigare AIK-stjärnan med sig flera andra personer som då framförde uppdraget som man ville att spelaren skulle genomföra. Tidningen skriver att AIK-spelaren erbjöds en summa i miljonklassen och att hot framfördes till spelaren.

Fredrik Gårdare, kriminalkommisarie för insatser mot grovt kriminella i idrottsmiljö, vill inte kommentera om man har någon misstänkt i ärendet.

Se en presskonferens, som SvFF, Sef, polisen och AIK hållit, om matchfixningsförsöket i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-18 kl 18:34
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto