Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Tidigare AIK-stjärna inblandad i matchfixningsförsöket

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

En AIK-spelare har blivit utsatt för ett mutförsök inför matchen mot IFK Göteborg.
Den som kontaktade spelaren inför försöket är en före detta AIK-spelare, uppger Aftonbladet och källor till Fotbollskanalen.

Torsdagens stormatch mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi har skjutits upp. Det efter att det framkommit att en spelare i AIK utsatts för ett matchfixningsförsök. Spelaren kontaktades av matchfixare under tisdagen och blev då erbjuden en stor summa pengar för att underprestera i matchen mot Blåvitt.

En förundersökning är inledd och polisen jagar den eller de som ligger bakom försöket till att rigga matchen.

Aftonbladet uppger att det är en tidigare AIK-stjärna som kontaktade den utsatte AIK-spelaren inför mutförsöket. De uppgifterna har även Fotbollskanalen tagit del av, från flera av varandra oberoende källor.

Enligt Aftonbladet ringde den tidigare AIK-stjärnan till den nuvarande AIK-spelaren och stämde träff. Vid träffen hade sedan den tidigare AIK-stjärnan med sig flera andra personer som då framförde uppdraget som man ville att spelaren skulle genomföra. Tidningen skriver att AIK-spelaren erbjöds en summa i miljonklassen och att hot framfördes till spelaren.

Fredrik Gårdare, kriminalkommisarie för insatser mot grovt kriminella i idrottsmiljö, vill inte kommentera om man har någon misstänkt i ärendet.

Se en presskonferens, som SvFF, Sef, polisen och AIK hållit, om matchfixningsförsöket i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-18 kl 18:34