Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tidigare AIK-stjärna inblandad i matchfixningsförsöket

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

En AIK-spelare har blivit utsatt för ett mutförsök inför matchen mot IFK Göteborg.
Den som kontaktade spelaren inför försöket är en före detta AIK-spelare, uppger Aftonbladet och källor till Fotbollskanalen.

Torsdagens stormatch mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi har skjutits upp. Det efter att det framkommit att en spelare i AIK utsatts för ett matchfixningsförsök. Spelaren kontaktades av matchfixare under tisdagen och blev då erbjuden en stor summa pengar för att underprestera i matchen mot Blåvitt.

En förundersökning är inledd och polisen jagar den eller de som ligger bakom försöket till att rigga matchen.

Aftonbladet uppger att det är en tidigare AIK-stjärna som kontaktade den utsatte AIK-spelaren inför mutförsöket. De uppgifterna har även Fotbollskanalen tagit del av, från flera av varandra oberoende källor.

Enligt Aftonbladet ringde den tidigare AIK-stjärnan till den nuvarande AIK-spelaren och stämde träff. Vid träffen hade sedan den tidigare AIK-stjärnan med sig flera andra personer som då framförde uppdraget som man ville att spelaren skulle genomföra. Tidningen skriver att AIK-spelaren erbjöds en summa i miljonklassen och att hot framfördes till spelaren.

Fredrik Gårdare, kriminalkommisarie för insatser mot grovt kriminella i idrottsmiljö, vill inte kommentera om man har någon misstänkt i ärendet.

Se en presskonferens, som SvFF, Sef, polisen och AIK hållit, om matchfixningsförsöket i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-18 kl 18:34
Annons
Annons
Annons